Μ΄ακούει κανείς;

Written by

                       

Στις αρχές της καριέρας του είχε πλαισιώσει σε νυχτερινό μαγαζί στην Πλάκα για βιοποριστικούς κυρίως λόγους, τον σπουδαίο μουσικό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη.

Ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος των ελληνικών ’70s, The Vikings ξεκίνησε την πλούσια δισκογραφική του πορεία του από τα 17 του χρόνια. Η μουσική τρέλα της εποχής με τα underground ελληνικά συγκροτήματα που στρέφονταν γύρω από το garage και το punk τον κέρδισε και τα πρώτα 45αρια δισκάκια με την υπογραφή ως Toni Vardis δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν.

Μετά την διάλυση των Vikings ξεκινά η σόλο καριέρα του στην οποία θα συνεργαστεί με  σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Μάνος Λοίζος, ο Γιάννης Σπανός, ο Δήμος Μούτσης. Σε όλη την διάρκεια της δεν μένει στάσιμος αλλά πειραματίζεται γράφοντας κομμάτια βασισμένα ακόμα και στην βυζαντινή-παραδοσιακή μουσική.

Το δυσάρεστο είναι πως ένας από τους τελευταίους μεγάλους καλλιτέχνες που έβγαλε αυτή η χώρα άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες μέρες κάνοντας πιο φτωχή την μουσική μας σκηνή.

 Αντώνης Βαρδής – Θα εκραγώ από το άλμπουμ »Τραγουδάμε μαζί» που κυκλοφόρησε το 1988

 

Lyrics

Σε ποιον να μιλήσω, αλήθεια να πω
τα μάτια να κλείσω, να ονειρευτώ.
Ανώνυμο θύμα κρυφής μηχανής,
εκπέμπω ένα σήμα, μ’ ακούει κανείς;
Έχω τόσο κουραστεί να μοιράζομαι
και μετά να την πληρώνω εγώ,
σ’ ένα κόσμο εχθρικό κομματιάζομαι,
για τους άλλους πάντα αιμορραγώ, θα εκραγώ.

Σε κάθε μου βήμα και ένα γιατί,
κακότεχνο ποίημα αυτή η ζωή.

Πώς να σ’ αγκαλιάσω χωρίς να σκεφτώ
πως κάτι θα χάσω, πως θα προδοθώ.

Έχω τόσο κουραστεί…

Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς