Μήπως ήρθε η στιγμή να επιλέξετε μια από τις παρακάτω χώρες για να δημιουργήσετε την δική σας επιχείρηση ..εύκολα και με χαμηλή φορολογία??

Written by

Κάθε χρόνο η διεθνής εταιρεία συμβούλων TMF Group δημοσιεύει το Global Benchmark Complexity Index Report, έναν κατάλογο που κατατάσσει 81 χώρες του κόσμου (σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) ανάλογα με το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επιχειρεί κανείς σε αυτές, από άποψη νομοθεσίας, φορολογίας, διαδικασιών, πολιτικών εξελίξεων και ψηφιακού κινδύνου (cybersecurity)  .

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

 Χαμηλή φορολογία και ταχύτατες διαδικασίες, είναι η χώρα με την ταχύτερη έκδοση οικοδομικής άδειας στον κόσμο.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Αγαπημένος προορισμός των πολυεθνικών όλως οι Google, Facebook, PayPal κ.ά. λόγω του flat rate φορολογικού συντελεστή 25% επί των κερδών, πολύ χαμηλότερος από το 41% που αποτελεί τον μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ.

JERSEY

Το μεγαλύτερο από τα Channel Islands -που έχουν ειδική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να ανήκουν σε αυτό- και είναι ο απόλυτος φορολογικός παράδεισος με μηδενικό ΦΠΑ και εταιρικό φόρο που μπορεί να είναι ακόμα και μηδέν. Τα 4/5 του εισοδήματος της τοπικής οικονομίας στηρίζονται στην offshore δραστηριότητα.

 

BONAIRE

Νησάκι της Καραϊβικής και υπερπόντια Ολλανδική κτήση, συνδυασμός ελκυστικότατος. Ακόμα και μετά τη μεταρρύθμιση που το έκανε λιγότερο… παράδεισο χαμηλής φορολογίας, εξακολουθεί να αποτελεί συμφέρουσα επιλογή.

 

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα καταφέρει και η Ελλάδα να κατακτήσει μία θέση στη λίστα του Global Benchmark Complexity Index Report!!

 γράφει η Κεφαλα Φαίη