Τέχνης Ίχνη εν Ολύμπω….

Written by

Μια πολύ όμορφη έκθεση πραγματοποιείται μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον. Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.).

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση 70 καλλιτεχνών, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και μερικοί πάρα πολύ γνωστοί. Η έκθεση περιλαμβάνει όχι μόνο έργα ζωγραφικής αλλά και έργα χαρακτικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, ψηφιδωτού και κεραμικής. Το όνομα της έκθεσης παραπέμπει και στο περιοδικό που εκδίδει ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. «Τέχνης Ίχνη».

Mittal Sanjay

Mittal Sanjay

Το θέμα της έκθεσης ήταν ελεύθερο και τα έργα έχουν χωριστεί σε τρεις ενότητες, όσες και οι αίθουσες του Κέντρου Ψηφιδωτών. Όπως μας ενημέρωσε ο φύλακας-εθελοντής της έκθεσης, οι ενότητες αφορούν έργα κλασικά, δηλαδή που ακολουθούν τους «κανόνες» της Σχολής Καλών Τεχνών, τα ναϊφ, και τα εξπρεσιονιστικά.

Αδαμαντίδης Γιάννης - Μίχου Χριστίνα

Αδαμαντίδης Γιάννης – Μίχου Χριστίνα

Καλοκαιράκι είναι ακόμα και αν αποφασίσετε να κάνετε μία βόλτα στις παραλίες της Κατερίνης είναι μία καλή ευκαιρία να περάσετε και από την έκθεση η οποία λειτουργεί καθημερινά, το πρωί 10:00 – 14:00 και το απόγευμα 18:00 – 21:00.

Επίσης, όσοι βρεθείτε εκεί το απόγευμα του Σαββάτου 27 Αυγούστου στις 18:00, μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν ένα δίωρο σεμινάριο χαρακτικής που θα παρουσιάσει ο γνωστός εικαστικός Ιωάννης Μονογυιός.

Γιοσμάς Σωκράτης

Γιοσμάς Σωκράτης

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο αυτό αφορούν τα έργα που προσωπικά μου άρεσαν πολύ, αν και τελικά είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις μεταξύ τόσων πολλών και όμορφων έργων.

Messander Dorothea

Messander Dorothea

dav Ηλιάδης Γιώργος[/caption]

Θάνος Καρώνης

Θάνος Καρώνης

Καράογλου Θεόδωρος

Καράογλου Θεόδωρος

Κλογκιέρι Φώτης

Κλογκιέρι Φώτης

dav Κωνσταντίνος Παλιάν[/caption]

Κώστας Βουτσάς

Κώστας Βουτσάς

Μανούση Ιουλία

Μανούση Ιουλία

Μονογυιός Γιάννης

Μονογυιός Γιάννης

Μπέσσυ Σύρου

Μπέσσυ Σύρου

Στέλιος Σταύρου

Στέλιος Σταύρου

Τρώντζου Ασπασία

Τρώντζου Ασπασία

Χαμιδέλη Φωτεινή - Λαζαρίδου Παρασκευή

Χαμιδέλη Φωτεινή – Λαζαρίδου Παρασκευή