6οι Παράλληλοι Δρόμοι 2016, Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.

Written by

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) διοργανώνει για 6η χρονιά την πανελλήνια διαγωνιστική έκθεση Παράλληλοι Δρόμοι. Ερασιτέχνες καλλιτέχνες από τέσσερις κατηγορίες ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική και φωτογραφία εκθέτουν τα έργα τους στην Αίθουσα Τέχνης στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ με το «ερασιτέχνες» απλά εννοώ ότι η έκθεση δεν αφορά αποφοίτους Σχολών Καλών Τεχνών. Κριτική επιτροπή από τον Σύλλογο θα απονέμει βραβεία σε κάθε κατηγορία, όχι χρηματικά αλλά με την πρωτιά ο καλλιτέχνης εγγράφεται, αν θέλει, απευθείας στο ΣΚΕΤΒΕ.

Τοπαλίδης Παναγιώτης

Τοπαλίδης Παναγιώτης

Δειλά-δειλά έστειλα και τα δικά μου έργα. Τρία. Έχω έναν φόβο έκθεσης αλλά παράλληλα δεν φοβάμαι την γνώμη των άλλων. Αντιθέτως ακούω παρατηρήσεις και βελτιώνομαι. Και άκουσα πολλά σχόλια, τα περισσότερα πολύ καλά και μερικά για βελτιώσεις. Τελικά είναι εντυπωσιακό πως ο ίδιος ο καλλιτέχνης, αν και κάποια στιγμή αφήνει κάτω το πινέλο και λέει τελείωσε, αναγνωρίζει τα λάθη που έχει κάνει. Σε αυτά τα λάθη επικεντρώθηκαν και οι παρατηρήσεις βελτίωσης.

Έλσα Παπαγιαννοπούλου

Έλσα Παπαγιαννοπούλου

Δεν πίστευα ότι τα έργα μου είναι ικανά να διεκδικήσουν κάποιο βραβείο και επιβεβαιώθηκα. Όχι, δεν είμαι τόσο μετριόφρων. Απλά μερικές από τις συμμετοχές είναι εξαιρετικές. Τα περισσότερα έργα είναι στην κατηγορία της ζωγραφικής και μέσα σε αυτά είναι και μερικά που ζήλεψα. Που θα ήθελα να τα είχα δημιουργήσει εγώ. Ανακάλυψα νέες τεχνικές για κάρβουνο, για μελάνι, πίνακες που δεν αντιγράφουν απλά την πραγματικότητα αλλά την συνθέτουν για να περάσουν δυνατά μηνύματα. Το επίπεδο της έκθεσης είναι πολύ υψηλό, και έχω δει πολλές ερασιτεχνικές εκθέσεις. Εξάλλου ερασιτέχνης σημαίνει εραστής της τέχνης και η αγάπη για αυτό που κάνει μεταφράζεται σε ελεύθερη και συχνά δυναμική έκφραση.

Μιχαηλίδης Παύλος

Μιχαηλίδης Παύλος

Η έκθεση αξίζει της προσοχής σας. Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-20:50, Σάββατο 11:00-13:50 και 18:00-20:50, Κυριακή 11:00-13:50.
Τα έργα που παραθέτω είναι μερικά από αυτά που προσωπικά μου άρεσαν πολύ. Δυστυχώς ο φωτισμός της αίθουσας δεν μου επέτρεψε να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες.Τέλος να σημειώσω ότι το έργο του τίτλου είναι του κυρίου Μορέλου Ιωάννη.

Αστερίου Ιωάννης

Αστερίου Ιωάννης

Κόκκαλης Νίκος

Κόκκαλης Νίκος

Ρ'ιζου Ανδριάννα

Ρ’ιζου Ανδριάννα

Σταύρου Σοφία

Σταύρου Σοφία

Μπιτζάνη Μαριλένα

Μπιτζάνη Μαριλένα

Κεραμιδάς Λαμπρινός

Κεραμιδάς Λαμπρινός

Τενεκετζής Δημήτριος

Τενεκετζής Δημήτριος

Τοπαλίδης Παναγιώτης

Τοπαλίδης Παναγιώτης

14424810_340698056263281_1110516738762154214_o