Πέννυ Μπαλτατζή: Στην Τρούμπα, στην Καστέλα

Written by

H Πέννυ Μπαλτατζή είναι η τραγουδίστρια των Penny And The Swingin’ Cats που επανέφερε το swing στην επικαιρότητα.

Η Πέννυ και η παρέα τους μας παρασύρουν σε μια άλλη εποχή που η Swing και η Jazz μεσουρανούσαν!  Διασκευάζουν παλιές ελληνικές επιτυχίες αλλά δημιουργούν και νέες επιτυχίες  (Εξωτικό Χαρμάνι) με επιρροές Swing, jazz, rock n” roll. Ξεκίνησε να δουλεύει στην Αθήνα στα 17 της σε ένα πιάνο-μπαρ, κάνοντας φοιτητικό πρόγραμμα 6-9 μ.μ. Από τότε όπως είπε και η ίδια δούλεψε στα πάντα: «Από πιάνο-ρέστοραν μέχρι σε μαγαζιά με λαϊκό πρόγραμμα, λέγοντας κυρίως παλιά λαϊκά, ακόμα και σε πανηγύρια.

Το τραγούδι, «Στην Τρούμπα στην Καστέλα* », γραμμένο και ερμηνευμένο από την ίδια, είναι το πρώτο single του πρώτου της προσωπικού δίσκου.
Ένα τραγούδι που ακροβατεί ανάμεσα σε δυο ρυθμούς. Ξεκινάει σε 2/4, σαν σε αργό χασάπικο και εξελίσσεται δυναμικά σε ska balkan ήχο (4/4) που πυροδοτεί μνήμες από ασπρόμαυρες ταινίες, νταλγκάδες, όνειρα, ραντεβουδάκια και στιγμές ηδονικές, σ’ ένα βίντεο κλιπ

«Σαν μια ταινία μες στην οθόνη μιας παλιάς τηλεόρασης με θεατές μια αλεπού κι έναν κινέζο Σούπερμαν, η Πέννυ Μπαλτατζή διηγείται μια ιστορία σαν λάμψη στα μάτια, εκθαμβωτική και σουρεαλιστική μαζί που ζωντανεύει όλα μας τα όνειρα που ξεδιπλώνονται πάνω από το λιμάνι του Πειραιά με τη φρεσκάδα και την ανεμελιά ενός ανθρώπου που λαχταράει: κλεφτές ματιές, γέλια τρανταχτά, έρωτες, φίλους καλούς, κέφι, κρασί, καλό φαΐ, ζωή αυθεντική και ουσιαστική».


Μουσική – Στίχοι: Πέννυ Μπαλτατζή | Σκηνοθεσία: Κλαίρη Φαφούτη

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο AntArt στην περίφημη γειτονιά του σταθμού Λαρίσης
……………………………………………………………………………………………………………..
*Η Καστέλλα αποτελεί συνοικία του Πειραιά που περιλαμβάνει το περί το μικρό λιμένα της Μουνιχίας ή Τουρκολίμανο ή Φανάρι και σήμερα Μικρολίμανο τμήμα της πόλης καθώς και τον ομώνυμο λόφο, που κατά την αρχαιότητα λεγόταν Μουνιχία ή λόφος Μουνιχίας