«Ιατροί ψυχών τε και σωμάτων» Επιτραπέζιο Ημερολόγιο 2018 – Σωματείο Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Written by

«Ιατροί ψυχών τε και σωμάτων»

Πόσοι από εμάς δεν βρεθήκαμε «επί κλίνης οδύνης» και πόσοι δεν σταθήκαμε έστω και μια στιγμή στη ζωή μας μπροστά στην εικόνα του Χριστού, της Παναγίας ή κάποιων αγίων, ανάβοντας ένα κεράκι και παρακαλώντας με δάκρυα στα μάτια, να μας ανακουφίσει από ψυχικό και σωματικό πόνο ή να μας γιατρέψει από μια σοβαρή ασθένεια;

Επιτραπέζιο Ημερολόγιο 2018

Σε όλους εμάς που πιστεύουμε και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην προστασία ή βοήθεια των αγίων, έστω και στις δύσκολες στιγμές, είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο για το έτος 2018, που έγραψε και επιμελήθηκε με περίσσια ευαισθησία, ο καθόλα έμπειρος αρχαιολόγος – ιστορικός του ΜΒΠ, Δρ. Παναγιώτης Καμπάνης.

ioannis o prodromos kai iamatikoi agioi

Ιωάννης ο Πρόδρομος και ιαματικοί άγιοι 17ος αιώνας

Με τίτλο «Ιατροί ψυχών τε και σωμάτων», ο Παναγιώτης Καμπάνης με τον γοητευτικό και εμπεριστατωμένο λόγο του και με τη βοήθεια του πολύ ελκυστικού εικονιστικού υλικού που επέλεξε και προέρχεται αποκλειστικά από τις συλλογές του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, μας καλεί να ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο άγνωστο, με πόνους, αλλά και ελπίδες, με θρήνους, αλλά και εκδηλώσεις χαράς.
Ο κόσμος των ιαμάτων, με τις ανορθόδοξες μεθόδους που ακολουθούνται πολλές φορές, θυμίζει τη «μαγική – θεουργική» ιατρική παλαιότερων εποχών, όπου κυριαρχεί η πίστη και όχι η λογική.

Info

Σωματείο Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
«Ιατροί ψυχών τε και σωμάτων»
Επιτραπέζιο Ημερολόγιο 2018
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Λεωφόρος Στρατού 2, 54013
Πωλητήριο: 2313306423

pan1