Απελπισίτο – κριτική της παράστασης

Written by

Σε ένα κατάμεστο θέατρο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα των Χριστουγέννων δόθηκε η πρεμιέρα της παράστασης Απελπισίτο του Λάκη Λαζόπουλου.

Η παράσταση όχι μόνο ήταν αντίδοτο στη κρίση και στη κατάθλιψή μας, αλλά τις υπερέβη κατά πολύ και με το χιούμορ και τις ατάκες των πρωταγωνιστών Λαζόπουλου – Φιλιππίδου, προσέδωσε ευφορία και ευχαρίστηση στους θεατές, που ενθουσιάστηκαν και ευτύχησαν να την παρακολουθήσουν.
Επί 150 λεπτά το ασυναγώνιστο δίδυμο , ακούραστο, πνευματώδες και ασύλληπτο σε επινοήσεις, συνετέλεσε στο να λησμονηθούν τα προβλήματα του καθενός και να δώσουν την ευκαιρία για ξέφρενο ενθουσιασμό και αμέτρητα γέλια.

Η συνάντηση των κορυφαίων αυτών κωμικών ηθοποιών έθελξε, χαροποίησε, δημιούργησε πλέον καθεστώς.
Σπάνια, στη σημερινή θεατρική εποχή, συναντά κανείς κωμικά θεατρικά ντουέτα, αντίθετα με τη παλιά θεατρική φουρνιά, αλλά το νέο δίδυμο ,είμαστε βέβαιοι ότι θα αφήσει εποχή.

ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ-ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ, έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ, με απίστευτες σωματικές και μη λεκτικές κινήσεις, με απίστευτο αξάν, με αρμονία κειμένου και ενδύματος.
Οι αναφορές στα πολιτικά δρώμενα, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, στο κύκλο του χάους, στο χάος των σχέσεων, επίκαιρες όσο ποτέ, συνήρπασαν και τον πιο απαιτητικό θεατή.
Τους δύο πρωταγωνιστές συμπλήρωσε μία ομάδα νέων ηθοποιών που άφησε πολλές υποσχέσεις.
Η σκηνοθεσία του Λαζόπουλου, καθώς και τα κείμενά του ήταν εξαιρετικά.
Αξίζει να δουν και να ξαναδούν όλοι το αριστούργημα αυτό, σαν ένα θαυμάσιο δώρο στους εαυτούς τους.

cityculture.gr/ γράφει ο Βαγγέλης Ραφτόπουλος