Ιωάννα Λιούτσια

Η Ιωάννα Λιούτσια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας με κατεύθυνση Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης. Έχει ολοκληρώσει την εξ” αποστάσεως εκπαίδευση«Introduction to Philosophy», από το University of Edinburgh και το «Art and Inquiry: Museum Theaching Strategies for your Classroom – Τέχνη και Έρευνα:

Μουσειοπαιδαγωγικές στρατηγικές για την τάξη σας» από το Museum of Modern Art New York (MoMA).

ioanna-lioutsia-150x150

Γνωρίζει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά.  Για ένα διάστημα υπήρξε ραδιοφωνική πραγωγός στη ΜΚΟ «United Societies of Balkans» , όπου είχε συμμετάσχει και σε σεμινάριο για το ηλεκτρονικό ραδιόφωνο ως εισηγήτρια. Κείμενά της έχουν αποσπάσει διάφορα βραβεία κι επαίνους, όπως το Β» βραβείο στο διαγωνισμό Thess Poetry Slam; , το Α» βραβείο στο διαγωνισμό ποίησης του Δ.Θεσ/νίκης (2013), το Α» βραβείο διηγήματος στον μαθητικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2009) κ.ά.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα εικονογράφησης από τον Κώστα Αρώνη, μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού στο εργαστήρι «Αιθερόπλοο», μαθήματα μιούζικαλ και σύγχρονου χορού στη σχολή «ArteDanza» στην Bologna, μαθήματα χορού latin και swing, θεάτρου στη σχολή θεάτρου για εφήβους «Ανδρέας Βουτσινάς» και μαθήματα κιθάρας και κρουστών.

Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια «Butoh» με την Κατερίνα Δρακοπούλου, σεμινάριο «Δημιουργικής Φαντασίας» με την Αλεξάνδρα Μόζα, «Μάρκετινγκ εικαστικών τεχνών» με τον Σταμάτη Γαργαλιάνο, θεατρικά σεμινάριά με τίτλο «Sarah Kane- Crave» και «Παράσταση σε 10 εβδομάδες» με τον Τριαντάφυλλο Μποσταντζή, σεμινάριο «Voice is the body» με την Αλίκη Δουρμάζερ σεμινάριο ενδυματολογίας και σεμινάριο με τον Γιάννη Μήτρου με θέμα » Beckett: Η κρυμμένη αλήθεια ή όταν η ομιλία »στοιχειώνει» το υποκείμενο με ονόματα. Ο Μολλόυ δεν είναι εδώ..» .

Έχει συμμετάσχει στο 17o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με poetry slam, στο Φεστιβάλ στο Πάρκο (2013), στη Λογοτεχνική Σκηνή του φεστιβάλ Παρά θιν» αλός (2013), στην έκθεση ζωγραφικής «Ήρωες από χέρι» στο Α.Μ.Θ. , στο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης «Art is Hard» , στις εκθέσεις φωτογραφίας «Artfools Video Festival 2012″ , «Thessaloniki: Greatest Kitsch 2009″ .
Ακόμη συμμετείχε στις παραστάσεις:»Το Διπλό Βιβλίο», «Κάτω Κόσμος», «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»,  «Φόβος» , «Εφτά» , «Χρώματα κι αρώματα», «Τα μάγια της Πεταλούδας», «Το πνεύμα των Χριστουγέννων», και «Ask the children» και στις μικρού μήκους ταινίες » Άσπρο- Μαύρο» και «Στα Ερτζιανά». Έχει πραγματοποιήσει μια προσωπική περφόρμανς με τίτλο «Υπο/Λογο – Κρισί (α)», στη Δημοτική βιβλιοθήκη της Χαριλάου.

Έχει  εκδώσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο «Συνομιλίες σε Μη+» από τις εκδόσεις Ars Poetica.

Κείμενα που έγραψε η Ιωάννα…


Σας αρέσει η σελίδα μας; Κάντε Like!