Οι άνθρωποι που μας αγαπάνε είναι πάντα δίπλα μας.

Written by

Οι άνθρωποι που μας αγαπάνε είναι πάντα δίπλα μας. Δε χρειάζεται να κάνουν πομπώδεις πράξεις για να  το δείξουν. Αρκεί που ξέρουν να πετάξουν ένα χαμόγελο τη σωστή στιγμή. Να νιώσουν πότε χρειαζόμαστε λίγη δύναμη και να μας την προσφέρουν. Να μας κοιτάξουν βαθιά στα μάτια και να εντοπίσουν το συννεφάκι.

Οι άνθρωποι που μας αγαπάνε, νιώθουν τις  ανάγκες μας και θέλουν αποκλειστικά το καλό μας. Δίνουν όχι γιατί περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα, αλλά γιατί το χαμόγελο στα χείλη μας είναι πολύ σημαντικό για εκείνους. Μας φροντίζουν γιατί απολαμβάνουν την ευτυχία του να προσφέρεις καλό σε κάποιον. Δε θυμώνουν μαζί μας όταν δείχνουμε τον κακό μας εαυτό γιατί βλέπουν πιο βαθιά από όσα δείχνουμε και αντιλαμβάνονται τις προθέσεις πίσω από τις πράξεις.

Δεν θέτουν το προσωπικό όφελος, το χρήμα, το συμφέρον για να κάνουν κάτι, αλλά αγαπάνε με ανοιχτή την καρδιά. Μοιράζονται τις στιγμές τους με εμάς και δίνουν αξία στις δικές μας. Κάνουν τα απλά πολύτιμα και χαίρονται με αυτό.

Το να αγαπάς έναν άνθρωπο δεν είναι εύκολη υπόθεση  και αφετέρου ίσως να είναι και  το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Αρκεί να έχεις την καρδιά ανοιχτή, μακριά από εγωισμούς και ιδιοτέλειες. Αρκεί να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου, να μη ζηλεύεις και να μη φοβάσαι να δείξεις όσα νιώθεις. Και προσοχή, αγαπάμε για τον εαυτό μας ή αγαπάμε για τους άλλους; Σε ποιο βαθμό αντέχουμε να κάνουμε την υπέρβαση σε σχέση με τα συναισθήματά μας;

Όσο τολμήσουμε θα αποζημιωθούμε. Όσο αγαπήσουμε θα ξαναγεννηθούμε.

Είναι τύχη να βρεθούν οι άνθρωποι που θα θελήσουν να μας προσφέρουν αγάπη, είναι στο χέρι μας το να τους κρατήσουμε κοντά μας. Είναι σημαντικό να αντέχουμε να μας αγαπάνε, είναι τέχνη το να μετατρέπουμε την αγάπη των άλλων σε δημιουργία και συνακόλουθα πηγή αλληλεπίδρασης  προς τους άλλους. Είναι αποτέλεσμα συναισθηματικής ωριμότητας να χαιρόμαστε να δίνουμε και να λαμβάνουμε.

Το να παραπονιόμαστε για το ότι δε μας αγαπάνε δεν είναι πάντα ευθύνη των άλλων αλλά ίσως και λίγο δική μας απροσεξία.  Ίσως να μη κοιτάξαμε τις ανάγκες μας καλά για να έχουμε επίγνωση να αναζητήσουμε στο σωστό μέρος τα σωστά συναισθήματα.

Δεν θα πω πολλά γιατί δε κάνει.

Η αγάπη μετριέται από τα χαμόγελα, από τους ήλιους στα μάτια και από τις αγκαλιές.

Ο λόγος που υπάρχει η αγάπη είναι για να ζούμε και αν δεν αγαπάμε απλά αναπνέουμε.!

Εσείς αναπνέετε ή ζείτε;

 

Κωνσταντίνα Γιαννουπλάκη