Τα προβλήματα της νέας κυβέρνησης

Written by

Με τα αποτελέσματα να είναι τα αναμενόμενα, οι χαρές και τα πανηγύρια να κρατούν μόνο μία ημέρα, οι εξελίξεις στα κόμματα που κυβερνούσαν να διαγράφονται βέβαιες, η νέα κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Εντός της Ελλάδας έχει να αντιπαρατεθεί με διάφορες και ιδιαίτερες ψυχοσυνθέσεις κυβερνητικών στελεχών, που ίσως πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να μετασχηματισθούν σε σοβαρές προσωπικότητες, που θα συνεισφέρουν στην αντιστροφή του κλίματος που έως τώρα ταλαιπώρησε όλους μας, μας απέλπισε, μας στέρησε στοιχειώδη δικαιώματα, μας έφτασε στα ‘οριά μας.

Η χαρισματική φυσιογνωμία του πρωθυπουργού, κάτι που αναγνωρίζεται παγκόσμια, θα είναι άραγε ικανή να περιορίσει την αμετροέπεια της κ. Κωνσταντοπούλου, την εγωπάθεια του κ. Βαρουφάκη, τις εθνικιστικές κορώνες του κ. Καμμένου ;

Ο αιφνιδιασμός των Ευρωπαίων ηγετών και η άφιξή τους στην Ελλάδα σημαίνει και την συνειδητοποίηση των προβλημάτων και τη συνέχιση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει, με τον κ.Τσίπρα να ψάχνει στα έγκατα του εγκεφάλου του για να βρει τους  κατάλληλους  και ευφυείς τρόπους αντιμετώπισης των δανειστών μας, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και οτιδήποτε άλλο θα διευκόλυνε τη ζωή μας.

Οι πάμπλουτοι Έλληνες οφειλέτες, ένα μόνιμο ενοχλητικό αγκάθι, επίσης είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που χρήζει διπλωματικής αντιμετώπισης, δεδομένου και του εκβιασμού που εξακοντίζουν, με το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και τη δημιουργία στρατιάς ανέργων.

Η παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων παρανόμησαν θα ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ίσως είναι και ευκαιρία να βρεθεί η λίστα Λαγκάρντ  για να ερευνηθεί η άνομη εξαγωγή χρημάτων.

Παρά τη διαφορετικότητα στις ιδεολογικές τοποθετήσεις, είναι ευχής έργο η επιτυχία του κυβερνητικού έργου, που θα δώσει κάποια ίχνη ελπίδας και αισιοδοξίας στον Ελληνικό λαό.-