Προτροπή της ημέρας

Written by

Ο άνθρωπος λατρεύει τα ταξίδια, από τη φύση του! Ναι, σίγουρα, είναι πολύ βαρετή η διαδικασία προετοιμασίας της βαλίτσας. Ενέχει μια άλφα κούραση το να οργανωθείς και ίσως, ακόμα ακόμα, να φτάσεις στον προορισμό σου. Δεν πάω κόντρα στον Καβάφη, απλά αναφέρομαι στο partτου ταξιδιού που περιορίζεται στο ατελείωτο ανέβα- κατέβα σε μεταφορικά μέσα.

Ασανσέρ ( το πιο άχρηστο μεταφορικό μέσο για υγιείς ανθρώπους, να κλείνεσαι σ ένα κουτί για να μην δεις τον γείτονα και πείτε καμιά καλημέρα και χαλάσει η παράδοση και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστείς.. κι αν όντως μετά γίνει καλή η μέρα?! ),  λεωφορείο, μετρό, αεροπλάνο…

Μόλις, όμως, φτάσεις στον προορισμό σου, μπορείς να κάνεις χιλιόμετρα με τα πόδια!! (τρελό?) Το χαμόγελο να μην ξεκολλάει από τα μάγουλά σου και τα μάτια να προσπαθούν να τεντωθούν, να γίνουν δυο τεράστιοι φακοί, για να κρατήσουν όσες περισσότερες εικόνες μπορούν.

Περπατάς, περπατάς, περπατάς.. και δεν χορταίνεις!! Και το χεις ξανακάνει και θα το ξανακάνεις σε κάθε ταξίδι σου σε ξένο τόπο!! Την λατρεύεις την κούραση που θα νιώσεις!! Χαζεύεις πολυκατοικίες, στάσεις λεωφορείων, ανθοπωλεία, σιδεράδικα.. και αισθάνεσαι πως ναι! Θα μπορούσες να μείνεις για πάντα εδώ. Πως θα ήσουν ευτυχισμένος αν έμενες εδώ! Ξέρεις γιατί ?? Γιατί στην όμορφη δική σου πόλη (όποια κι αν είναι αυτή..) δεν περπατάς!!

vimata

Ξόδεψε μια ώρα από τον ελεύθερο σου χρόνο, όταν την έχεις, μία ώρα από το facebook, από την τηλεόραση, από τον καφέ, από τον καναπέ και βγες.. να περπατήσεις! Γύρνα στη γειτονιά σου , κοίτα γύρω σου, μπορεί να είναι και όμορφα.. μπορεί να είναι και πολύ όμορφα.. μπορεί να συναντήσεις κι άλλον έναν που διάβασε το άρθρο σήμερα!

Με αγάπη στον συνάνθρωπο,

cityculture.gr / Σωτηρία..!