‘’Δευτέρα‘’ and how to survive them

Written by

 

(Γενικά εντάξει. Μην περιμένεις να ακούσεις καμιά ουάου λύση όσον αφορά το πρόβλημα που έχει η Δευτέρα. Και όχι δεν εννοώ αποκλειστικά και μόνο την μέρα Δευτέρα, αλλά όλα αυτά που σου προξενούν συναισθήματα σαν αυτά. Συναισθήματα που τόσο ύπουλα σου γεννά η Δευτέρα σαν ξεκινάει.)

Ακούς ξυπνητήρι και λες εντάξει δεν παίζει να ξημέρωσε τόσο γρήγορα. Ξαφνικά το κρεβάτι μοιάζει ονειρεμένο σαν αυτό στο βίντεο κλιπ της Rihanna

κι ας είναι ένα παλιό εναμισάρι που σου έδωσε μια θεία όταν έμαθε πως πέρασες φοιτήτρια. Ας μην μιλήσουμε για τα παπλώματα που ξάφνου τα νιώθεις έναν τόνο και απείρως μαλακά. Σε μεγάλα κέφια δε, στο κρεβάτι κουκουλωμένη, σα να είναι και η Rihhana μαζί σου, ή ο παρτενέρ της στο παραπάνω βίντεο, ανάλογα τα γούστα, και σκέφτεσαι «τώρα να σηκωθώ να πάω πού;» Ειδικά όταν για να μετακινηθείς μέσα στην πόλη πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα λεωφορεία.

Κάθε αρχή και δύσκολη…

Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως, όπως λέει και ο λαός. Και η Δευτέρα, και κάθε νέα αρχή γενικά, θέλει το κατιτίς της για να γίνει λιγάκι πιο εύκολη. Εγώ λοιπόν, που λες, ανακάλυψα πως η πόλη, οι δυσκολίες και οι νέες αρχές γίνονται λιγάκι πιο υποφερτές. Αρκεί να έχεις ένα ζευγάρι καλά ακουστικά και μουσική στη διαπασών.

Σαν αντικαταστήσεις τις κόρνες, τις ομιλίες, τα φρεναρίσματα και τους θορύβους των μηχανών με μουσικές αγαπημένες, νιώθεις πιο ελαφρύς. Ξέρεις πόσο διασκεδαστικό είναι να ακούς μέσα από τα ακουστικά σου το τσικαμπούμ του Γιοκαρίνη και να παρατηρείς τους δύο τύπους μπροστά σου που έχουν στήσει καυγά και χειρονομούν και βρίζουν;

Ή να βάλεις λίγο Ludovico Einaudi και να κοιτάξεις έξω από το παράθυρο του λεωφορείου, ψηλά τον ουρανό ό,τι χρώμα και να έχει. Νιώθεις λίγο καλύτερα, λίγο πιο δυνατός. Σαν μια μικρή ιεροτελεστία στο μισάωρο μέσα στο λεωφορείο πριν φτάσεις στην δουλειά, στην σχολή σου, σε οτιδήποτε σε ξερίζωσε από το κρεβάτι σου δευτεριάτικα τέλος πάντων.

Και κάπως έτσι και με έναν καλό, φρέσκο και μυρωδάτο καφέ η μέρα σου έχει γίνει λιγάκι πιο χρωματιστή.

Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν τα smartphone για τον λόγο που φτιάχτηκαν, κι αυτός είναι για να μας εξυπηρετούν κι όχι για να διαφεντεύουν την ζωή μας. Πέρνα μια ωραία playlist στο κινητό σου, αποθήκευσε τους αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην μνήμη του κι είσαι έτοιμος.

Ξεκίνα με το βλέμμα μακριά αλλά ένα βήμα την φορά κι όλα γίνονται διαχειρίσιμα. Ξεκίνα γιατί μπορεί η αρχή να είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα αβέβαιο αλλά σκέψου ότι και για εκεί που ξεκίνησες να μην φτάσεις, σίγουρα θα καταλήξεις κάπου αλλού από εδώ που είσαι τώρα. Μπες στο λεωφορείο, κλείδωσε το κινητό, βάλ’το στην τσέπη σου και καλή σου διασκέδαση.

cityculture.gr/ γράφει η Αριάδνη Γεμενετζίδου Χατζηγρηγορίου

Υστερόγραφο

Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε μια Δευτέρα γκρίζα, μουντή και γεμάτη από υποχρεώσεις. Παραμερίζοντας λοιπόν τεχνηέντως και αναβάλλοντας τις 3 εργασίες που είχαν καταληκτική ημερομηνία το ίδιο βράδυ, ξεκίνησα το παρθενικό μου ταξίδι στο πιο αγαπημένο χόμπι μου, το γράψιμο. Για αυτό να είσαι επιεικής με τα γραφόμενά μου. Καλή συνέχεια!