Η επανένωση της βόρειας και νότιας Κορέας – κριτική θεάτρου

Written by

Με τον παραπάνω αλληγορικό τίτλο, ο Ζοέλ Πομμερά παραλληλίζει τη δυσκολία των ανθρώπινων διαπροσωπικών σχέσεων με το έργο Η επανένωση της βόρειας και νότιας Κορέας. Παρουσιάζει ένα ευχάριστο σπονδυλωτό έργο, με επίκεντρο την αγάπη, μια αγάπη όμως αδύναμη να διατηρήσει ουσιαστικά δυο ανθρώπους σε μόνιμη επαφή.
Αναζητώντας το βαθύτερο νόημα και την έννοια της αγάπης, αναρωτιέται αν η αγάπη είναι επινόηση, αρρώστια, απώλεια. Αν αρκεί για να κρατήσει τους ανθρώπους ενωμένους κάτω από την δική της ομπρέλα.

Η παράσταση Η επανένωση της βόρειας και νότιας Κορέας στο θέατρο Τ , σκηνοθετημένη από τη Χριστίνα Χατζηβασιλείου, ήταν απέριττη και ελκυστική. Απέσπασε από τους επτά ηθοποιούς τον καλύτερο ερμηνευτικό εαυτό τους. Ως άμεσο αποτέλεσμα ήταν η ευχαρίστηση των θεατών που ανταπέδωσαν με ζωηρό χειροκρότημα το ωραίο έργο.
Ζευγάρια στα πρόθυρα διαζυγίου, παράνομες σχέσεις, σχέσεις με διλήμματα   ξεδιπλώθηκαν στη φιλόξενη σκηνή του μικρού θεάτρου.

Επτά ηθοποιοί, παίζοντας ο καθένας πολλούς ρόλους, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα:. Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Σύγχρονες παραλλαγές πάνω σε ένα αιώνιο θέμα, οι σκηνές του Πομμερά ταλαντεύονται ανάμεσα στην προσδοκία και τη διάψευση, τον κυνισμό και τον λυρισμό, το δράμα και την κωμωδία.

Η επανένωση της βόρειας και νότιας Κορέας – Συντελεστές 

Όλοι οι ηθοποιοί απέδειξαν την αξία τους διατρέχοντας άριστα το έργο, υπακούοντας στις κατευθύνσεις της σκηνοθέτιδος.. Εκπληκτική η Σοφία Βούλγαρη στο ρόλο της συζύγου με αμνησία.

Δείτε εδώ μέρες και ώρες παραστάσεων

Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σκηνικά – Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου
Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Δάγκαλης
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη
Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ
Σοφία Βούλγαρη
Κυριάκος Δανιηλίδης
Ζωή Λαζαριώτου
Δημήτρης Ναζίρης
Ηλίας Παπαδόπουλος
Πέτρος Παπαζήσης
Αρετή Πολυμενίδου

cityculture.gr/γράφει ο Βαγγέλης Ραφτόπουλος