Αύγουστος Κορτώ : Η βιογραφία μιας σκύλας

Written by

kortoskyla800Η Σίσυ Νοταρά ήταν και είναι μια κακομαθημένη μοναχοκόρη – τέκνο ευκατάστατης οικογενείας της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας, με σπουδές στην Αγγλία και με όλα τα κουσούρια που συνοδεύουν μια αλλοπρόσαλλη ανατροφή από αδιάφορους γονείς, που υποκαθιστούν τη στοργή με το χρήμα και τις κοινωνικές επιταγές του.

Μέχρι που, στα 24 της, η Σίσυ θα βρει το δάσκαλό της, στο πρόσωπο του επιφανούς, πλην βαθιά προβληματικού, δημοσιογράφου Πέτρου Νάνου, που από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, μα και σε όλη τη διάρκεια της παθιασμένης τους σχέσης, θα της κάνει τη ζωή πατίνι.

I_VIOGRAFIA_MIAS_SKYLASΚαι έχοντας πλέον φτάσει στα όριά της και μια ανάσα πριν από την καταστροφή, η Σίσυ ιστορεί τη ζωή της, τα λάθη και την απογοήτευσή της, με την ελπίδα να ανακαλύψει τι ήταν αυτό που την έκανε σκύλα, και μάλιστα δυστυχισμένη.

Γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο, η ιστορία της Σίσυς είναι άλλοτε σπαραχτική και άλλοτε ξεκαρδιστική, περισσότερο όμως είναι η καταγραφή μιας ιστορίας που συμβαίνει στο εδώ και τώρα, σε ένα πλαίσιο οικείο και αναγνωρίσιμο από τους αναγνώστες της νεότερης, καλομαθημένης /κακομαθημένης γενιάς, που πρέπει ξαφνικά να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα.

«Η βιογραφία μιας σκύλας» του Αύγουστου Κορτώ, εκδόσεις Διόπτρα

Ο Αύγουστος Κορτώ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Έχει γράψει 13 βιβλία για ενηλίκους, 9 βιβλία για παιδιά κι έχει υπογράψει 30 λογοτεχνικές μεταφράσεις, 1 κινηματογραφικό σενάριο και άρθρα για εφημερίδες και περιοδικά ων ουκ έστι αριθμός. Είναι άνθρωπος μονήρης και παράξενος, και βλέπει συνέχεια – συνέχεια, όμως – αμερικάνικες σειρές. Φτιάχνει εξαιρετικά λαζάνια κι έχει δύο παιδιά.