2014, μια χρονιά γεμάτη blockbusters

Written by

Οι αστρολογικές προβλέψεις για τις πρώτες ημέρες του 2014 ήταν άκρως δυσμενείς. Πλανήτες ανάδρομοι και αστέρια σε λάθος θέσεις θα επηρέαζαν τις αποφάσεις και την καθημερινότητά μας. Κάποια άλλα αστέρια όμως, αυτά του Hollywood, φρόντισαν οι χρονιά που ξεκίνησε να είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τους σινεφίλ, αφού τους μήνες που ακολουθούν θα κυκλοφορήσουν στις σκοτεινές αίθουσες αμέτρητα blockbusters που θα ξεχωρίσουν για τους δικούς τους λόγους. Ας δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές…

Noah
Ο Russell Crowe ενσαρκώνει τον βιβλικό χαρακτήρα, έχοντας στο πλευρό του τις Emma Watson και Jennifer Connelly. Ο σκηνοθέτης του Μαύρου Κύκνου μας παρουσιάζει την ιστορία του Νώε, που λαμβάνοντας μηνύματα από τον Θεό ετοιμάζεται για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου. Η ιστορία του Νώε μετατρέπεται σε μια υψηλών προδιαγραφών από άποψη γραφικών και cast περιπέτεια, που φιλοδοξεί να αναδείξει μηνύματα όπως η πίστη, η ελπίδα, αλλά και την σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων. Ξεχάστε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ και δείτε το trailer λίγο πριν κυκλοφορήσει η ταινία.
 
The monuments men
O George Clooney σκηνοθετεί την προσπάθεια μιας ομάδας αντρών να σώσουν σπουδαία έργα του Δυτικού Πολιτισμού από τους Ναζί. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστές τους George Clooney, Matt Damon, John Goodman, Cate Blanchett και Bill Murray.
 
Robocop
Το Detroit έχει τον δικό του προστάτη. Μετά από ένα ατύχημα που κόντεψε να του στερήσει τη ζωή ο αστυνομικός Alex Murphy μετατρέπεται από μια ομάδα ειδικών στον Robocop. Το υβρίδιο ανθρώπου και robot αναλαμβάνει δράση, δεκαετίες μετά την τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε.
 
Godzilla
Ο άνθρωπος καταστρέφει την φύση με ραδιενεργά απόβλητα και η φύση εκδικείται με τον Godzilla. Μετά το επικό Pacific Rim η ιστορία του δημοφιλούς ιαπωνικού τέρατος επιστρέφει σε μια ταινία με πολλή δράση και για πολλή ποπ κορν.
 
300: Rise of an Empire
Μετά την θυσία των 300 στις Θερμοπύλες, ο Θεμιστοκλής αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον Ξέρξη με τον Ελληνικό στρατό. Η αισθητική της ταινίας παραμένει η ίδια και σίγουρα στην χώρα μας θα έχει εξαιρετική πορεία στις αίθουσες.
 
Dawn of the planet of the apes
Στην πρώτη ταινία παρακολουθήσαμε τον Caesar να χάνετε στο δάσος, νιώθοντας μίσος για τους ανθρώπους. Στην συνέχεια του Πλανήτη των Πιθήκων παρακολουθούμε τους πιθήκους να αυξάνουν τις δυνάμεις τους και το ανθρώπινο είδος να απειλείται.
 
Maleficent
Η ιστορία της ωραίας κοιμωμένης είναι γνωστή. Ένα πανέμορφο κορίτσι κουβαλά την κατάρα μιας μοχθηρής μάγισσας και πέφτει σε αιώνιο ύπνο αφού τρυπήσει το δάχτυλό της. Το ξόρκι μπορεί να λύσει μόνο το φιλί της πραγματικής αγάπης. Η Disney ανανεώνει ένα από τα πιο δυνατά της stories και επενδύει στην Angelina Jolie στον ρόλο της κακής μάγισσας. Από τα πλάνα του trailer μπορούμε να πούμε ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.
 
How to train your dragon 2
5 χρόνια πέρασαν από τότε που ο Hiccup και ο Toothless έσωσαν τους Βίκινγκς και τους δράκους. Οι δύο χαρακτήρες μεγάλωσαν και μπλέκουν σε νέες περιπέτειες που θα απασχολήσουν και τα δύο είδη.
 
The Expendables 3
Τα ΚΑΠΗ των σκληρών επιστρέφουν, διψασμένα για δράση. Οι μπαρουτοκαπνισμένοι του κινηματογράφου ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και μπλέκουν σε νέες περιπέτειες. Νέες προσθήκες στο cast, καμία προσθήκη στους διαλόγους…
 
Transcendence
O Johnny Depp πρωταγωνιστεί σε ένα θρίλερ επιστημονική φαντασίας, ενσαρκώνοντας έναν ριζοσπάστη επιστήμονα που χάνει την ζωή του, αλλά οι συνεργάτες του σώζουν την συνείδησή του σε έναν υπολογιστή.  Το κακό δεν αργεί να συμβεί όταν ο Depp καταλαβαίνει τις άπειρες δυνατότητες που πλέον έχει.
 
Χ-MEN Days of future past
Ακόμα ένα επεισόδιο των ΧΜΕΝ με σκηνοθέτη τον Bryan Singer και όλα τα μεγάλα ονόματα που ενσάρκωσαν τους βασικούς χαρακτήρες στις προηγούμενες ταινίες, θα βγει φέτος στις αίθουσες. Αυτήν την φορά οι μεταλλαγμένοι ταξιδεύουν στο παρελθόν για να εντοπίσουν τον καθηγητή Χ, τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να σώσει το μέλλον όλων.

Μέσα στην χρονιά θα κυκλοφορήσουν και οι παρακάτω ταινίες:

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
Resident Evil 6
Birdman
Pompeii
Muppets most wanted
Fast and furious 7           
Jupiter Ascending
Transformers: Age of extinction
Need for speed
Sin city: A dame to kill for
The amazing spiderman 2
The legend of Hercules
Captain America: The Winter Soldier