6 πράγματα που οι εσωστρεφείς γυναίκες κάνουν σωστά

Written by

Η εξωστρεφική στάση χαρακτηρίζεται από μια ροή της λίμπιντο προς τα έξω, ένα ενδιαφέρον για τα γεγονότα, τους ανθρώπους και τα πράγματα, μια σχέση μαζί του και μιαν εξάρτηση απ” αυτούς. Η εσωστρεφική τάση αντίθετα χαρακτηρίζεται από την απόσυρση. Η λίμπιντο ρέει προς τα μέσα και συγκεντρώνεται σε υποκειμενικούς παράγοντες και την κυριαρχική επιρροή την ασκεί ή «εσωτερική αναγκαιότητα».

Εμείς δεν θα κρίνουμε τι είναι προτιμότερο και τι όχι. Αλλά, θα επικεντρωθούμε σε μερικές από τα χαρακτηριστικά των εσωστρεφών γυναικών που τελικά τις βοηθούν στη ζωή τους σε διάφορους τομείς.

1. Ακούν περισσότερο απ” ότι μιλούν. Αυτό τις βοηθά να καταλαβαίνουν καλύτερα τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους. Μπαίνουν πιο εύκολα στη θέση τους με αποτέλεσμα να είναι πιο βοηθητικές από οποιονδήποτε άλλο στη ζωή τους.

2. Ξέρουν πολύ καλά πότε πρέπει να πάρει κανείς χρόνο με τον εαυτό του. Τους είναι πολύ εύκολα να γυρνάνε στο Εγώ και να δουν τι φταίει στη ζωή τους.

3. Μπορούν να μείνουν μόνες τους. Η μοναξιά κάποιες φορές είναι εποικοδομητική. Οι εσωστρεφείς γυναίκες καταλαβαίνουν τη διαφορά στο να μένεις μόνος και στο να νιώθεις μοναξιά.

4. Είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των ανθρώπων που θέλουν να έχουν στη ζωή τους. Θα πρέπει να τους εμπιστεύονται πάρα πολύ ώστε να ανοίξουν την ψυχή τους.

5. Σέβονται τα συναισθήματα των άλλων αλλά και όσα οι άλλοι μοιράζονται μαζί τους. Ξέρουν να κρατούν καλά ένα μυστικό.

6. Μιλούν όταν έχουν κάτι σημαντικό να πουν. Οι εσωστρεφείς αποφεύγουν να κάνουν θόρυβο χωρίς λόγο. Περνούν αρκετό χρόνο με τον εαυτό τους. Τους αρέσει να μαθαίνουν πράγματα και να βελτιώνονται συνεχώς. Αποφεύγουν λοιπόν να καταναλώσουν την ενέργειά τους χωρίς λόγο. πηγή anapnoes.gr