Habitus Enallacticus: Αποτοξίνωση τώρα

Written by

Εδώ και αιώνες, η αποτοξίνωση του σώματος μας αποτελεί πρακτική πολλών πολιτισμών ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ινδικών και κινεζικών ιατρικών σχολών  η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία χαλάρωσης, καθαρισμού και τροφής του σώματος που ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Η δυτική ιατρική έρχεται να επαληθεύσει αυτές τις θεωρίες επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μας. Αποβάλλοντας, περιορίζοντας τις τοξίνες και τροφοδοτώντας το σώμα με θρεπτικά συστατικά, προστατεύει κανείς την υγεία ενώ διασφαλίζει γενικότερα ευεξία.

Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης βοηθά τη φυσική-αυτόματη διαδικασία καθώς ξεκουράζει τα όργανα,τονώνει το συκώτι ώστε να οδηγήσει τις τοξίνες εκτός σώματος, διευκολύνει την καταστροφή των τοξινών μέσω του εντέρου, των νεφρών και του δέρματος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ανατροφοδοτεί το σώμα με υγιεινά θρεπτικά συστατικά.

5 τρόποι για να αποτοξινωθούμε γρήγορα, εύκολα και προσιτά:

1. Κατανάλωση πολλών ινών, μεταξύ αυτών σκούρου ρυζιού και φρέσκων βιολογικών φρούτων. Τεύτλα, ραπανάκια, αγκινάρες, λάχανο, μπρόκολο, σπιρουλίνα και φύκια είναι εξαιρετικά αποτοξινωτικά.

2. Καθαρίστε και προστατέψτε το συκώτι σας καταναλώνοντας βότανα όπως η ρίζα πικραλίδας, η κολλιτσίδα και το γάλα γαϊδουράγκαθου, αλλά και πίνοντας πράσινο τσάι, αφού έίναι και το πιο εύκολο να βρεθεί. Για τα παραπάνω προιόντα καλό θα ήταν να επισκεφθείτε μαγαζιά με βότανα ή βιολογικές αγορές.

3. Λαμβάνετε τακτικά βιταμίνη C, που βοηθά το σώμα να παραγάγει γλουταθειόνη, μια συνθετική ουσία που χρησιμοποιεί το ήπαρ για να απομακρύνει τις τοξίνες. Δηλαδή; Πορτοκάλια, λεμόνια, πράσινες πιπεριές και ακτινίδια που είναι γεμάτα στη βιταμίνη C.

4. Καταναλώνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.Aλλιώς; Ένα μπουκάλι μεγάλο νερό +κάτι. Δεν είναι και ακατόρθωτο…

5. Αναπνέετε βαθιά, για να επιτρέψετε στο οξυγόνο να κυκλοφορήσει με μεγαλύτερη επάρκεια στο σύστημά σας.  Το οξυγόνο μας στρώνει το περιβάλλον του οργανισμού, αφού σε οξυγονομένο περιβάλλον σκοτώνονται τα καρκινικά κύτταρα και γενικά επικρατεί μια αρμονία. Δοκιμάστε την πρακτική της yoga, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα

Ακολουθεί μια μικρή συνταγή αποτοξίνωσης, με συστατικά που μπορούμε να βρούμε αρκετά εύκολα: Τζίνζερο-μήλ0 λεμονάδα

clean-your-body-out-of-toxins-by-drinking-only-one-glass

4 πράσινα μήλα

1 λεμόνι (η παραδοσιακή συνταγή λέει με τη φλούδα αλλά ο καθένας ο,τι βολεύεται)

1 φρέσκο τζίντζερ

Αναμιγνύουμε το τζιντζερ με το λεμόνι και τα μήλα στο μπλέντερ και βουαλά! Τόσο απλό. Καλύτερα να το καταναλώνουμε με άδειο στομάχι το πρωϊ μόλις ξυπνήσουμε.

Εναλλακτικός τρόπος αποτοξίνωσης, με μεγαλύτερη ευκολία εκτέλεσης: Ζεστό νερό με λεμόνι

νερο-με-λεμόνι

1/2 λεμόνι

μια κούπα ζεστό νερό

Στύβουμε το λεμόνι μέσα στο νερό και το καταναλώνουμε το πρωί με άδειο στομάχι.

 

Υγιαίνετε!

(πήρα στοιχεία από το πανέμορφο ιστότοπο healthyfoodhouse)