Για να δούμε τι θα δούμε…(οι νέες ταινίες του Φεβρουαρίου)

Written by

Πλούσιο κινηματογραφικό θέαμα και τον Φλεβάρη. Οι ελληνικές αίθουσες είναι έτοιμες να υποδεχτούν μερικές από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Για να τις δούμε αναλυτικά.

Στις 5/2 κάνει πανελλαδική πρεμιέρα μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της χρονιάς. Το Whiplash (Χωρίς μέτρο) του Damien Chazelle με τους Miles Teller, J.K. Simmons. Η ταινία είναι υποψήφια για 5 όσκαρ και έχει ήδη αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς ανά τον κόσμο. Εδώ θα βρείτε και την δική μας κριτική της ταινίας.

Την ίδια μέρα, ντεμπουτάρει και μία ακόμα ταινία που περιμένουμε με αγωνία. Πρόκειται για το Selma της Ava DuVernay με τον David Oyelowo στον ρόλο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Παράλληλα με τα δύο βαριά κινηματογραφικά χαρτιά της ημέρας, κάνει πρεμιέρα το Winter Sleep (Χειμέρια νάρκη) του (εξαιρετικού) Nuri Bilge Ceylan με τους Haluk Bilginer, Melisa Sozen, Demet Akbag. Η ταινία παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό στο πρόσφατο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Το Hector and the search of Hapiness (Το μυστικό της ευτυχίας) του Peter Chelsom (κωμωδία) , το Wild Card του Simon West (με τον Jason Statham) (περιπέτεια) , Love, Rosie (Με αγάπη,Ρόζι) του Christian Ditter (ρομάντζο) και το Jupiter Ascending (Το πεπρωμένο της Τζούπιτερ) των αδερφών Ουατσόφσκι (περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας) για το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα πράματα και περιμένουμε με αγωνία.

Μία βδομάδα αργότερα, στις 12/2 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Fifty Shades of Grey (Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι) η μεταφορά του μπεστ σέλερ της συγγραφέως E.L. James σε σκηνοθεσία της Sam Taylor-Johnson.

Η ταινία πάντως που σίγουρα θα δημιουργήσει μεγάλο κοινό στην χώρα μας, και που είχαμε την ευκαιρία να την δούμε στο φεστιβάλ κινηματογράφου, είναι το Leviathan (Λεβιάθαν) η τελευταία ταινία του Andrey Zvyagintsev. Για όσους δεν το θυμούνται, εδώ η διθυραμβική μας κριτική! 

Ακόμα δύο ταινίες αυτή την μέρα που απ’ όσα έχουμε ακούσει και διαβάσει, έχουν πολύ ενδιαφέρον. Πρόκειται, αρχικά, για το Kingsman: The Secret Service (Kingsman: Η μυστική υπηρεσία) σε σκηνοθεσία Matthew Vaughn με τους Colin Firth και Michael Kein στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Καλή αμερικάνικη περιπέτεια ή ακόμα μία σαχλαμάρα; Για να δούμε!

Το δεύτερο “αουτσάιντερ” ακούει στον τίτλο A Girl Walks Home Alone At Night σε σκηνοθεσία Ana Lily Amipour και είναι ακριβώς ό,τι προδίδει το όνομα του. Ένα κράμα ασπρόμαυρου τρόμου με ατμόσφαιρα θρίλερ με πρωταγωνίστρια μία βρικόλακα!

Την Τετάρτη 18/2 ο Παντελής Καλαντζής παρουσίαζει για πρώτη φορά την ταινία του Μαριονέτες. Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο θα χει ένα πολύ ενδιαφέρον καστ που ξεχωρίζουν τα ονόματα του Γιώργου Κιμούλη και του Αλέξη Γεωργούλη.

Μία μέρα μετά, στις 19/2 έρχεται στην Ελλάδα η νέα ταινία του Κλιντ Ίσγουντ American Sniper (Ελεύθερος σκοπευτής) με πρωταγωνιστή του Bradley Cooper. Η ταινία φαίνεται πως έχει διχάσει τους Αμερικανούς κριτικούς γύρω κυρίως από το αντιπολεμικό του μήνυμα.

Το Wild (Άγρια) σκηνοθεσία του Jean-Marc Valee με πρωταγωνίστρια την Reese Witherspoon ενδέχεται να αποκτήσει φανατικό κοινό στη χώρα, μιας τα στοιχεία του road trippin είναι πολύ αγαπητά στους ντόπιους σινεφίλ.

Με μεγάλη ανυπομονησία το ελληνικό κοινό περιμένει το Gett: Η δίκη της Βίβιαν Αμσαλέν, ένα δράμα που πραγματεύεται την προσπάθεια μίας γυναίκας στο Ισραήλ να πάρει διαζύγιο από τον άντρα της. Ενδιαφέρουσα υπόθεση αν μη τι άλλο.

Δύο ακόμα πρεμιέρες την ίδια: The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (Μπομπ Σφουγγαράκης, έξω απ’ τα νερά του) χωρίς παραπάνω σχόλια και το The Mule (Το βαποράκι) σε σκηνοθεσία Tony Mahony και Angus Sampson.

Και φτάσαμε στην τελευταία Πέμπτη του μήνα και συγκεκριμένα στις 26/2, μέρα που φαίνεται πως θα χουμε πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες.

Ξεκινάμε με την καλύτερη ερμηνεία της Τζένιφερ Άνιστον (η οποία όμως δεν στάθηκε ικανή να της προσφέρει μία υποψηφιότητα για όσκαρ) στην ταινία Cake σε σκηνοθεσία Daniel Barnz. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι άλλο ενδιαφέρον στην ταινία. Μένει να το ανακαλύψουμε.

Συνεχίζουμε με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Paul Thomas Anderson με τίτλο Inherent Vice με τους Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson. Αυτή και αν δεν δίχασε κριτικούς και κοινό! Μία από τις ταινίες που το ελληνικό κοινό (και δη οι πολυάριθμοι φαν του Άντερσον) περιμένουν με αγωνία.

Black Sea του Kevin McDonald με πρωταγωνιστή τον Jude Law (περιπέτεια-θρίλερ), A most Violent Year του J.C. Candor με τον Oscar Issac (περιπέτεια) και το Elle l’adore του Jeanne Herry συμπληρώνουν τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε τον Φλεβάρη!