Missing – 2o Διεθνές φεστιβάλ Δάσους ΚθΒΕ / θέατρο κριτική

Written by

Missing – Βασιλικό θέατρο – 2o Διεθνές φεστιβάλ Δάσους ΚθΒΕ Ε

Την παράσταση “Missing” από την θεατρική ομάδα Gecko, παρακολουθήσαμε στο Βασιλικό θέατρο. Παράσταση ψευδαισθητική με μια ονειρώδικη αισθαντική αίσθηση. Παράσταση με εικαστική αισθητική, σε μια σκηνική σύνθεση παράλληλων εικόνων σε χωροχρονικά στίγματα. Εικόνες ρεαλιστικές και παράλληλα ασαφείς στις καλλιτεχνικές διακυμάνσεις τους, ενσωματώθηκαν στη ροή της ιστορίας για να περιγράψουν ψυχεδελικά την εσωτερική καταβύθιση της ηρωίδας του έργου.

Τυλιγμένη σε σύννεφα καπνού η σκηνή μεταμορφώθηκε σε επίπεδα κατόπτρων από ψηφίδες μικρών πλάνων με φωτισμούς που χρωμάτισαν την ποιητική αύρα της παράστασης.
Αποπνέοντας μια αίσθηση ηρεμίας και ταυτόχρονα μιας εσωτερικής ταλάντωσης, η παράσταση είπε πολλά με ελάχιστα λόγια για ό,τι λείπει από τις ζωές των ανθρώπων.

Με μουσική υπόκρουση από πολλές παραδόσεις, που έδινε χαρακτήρα σε κάθε σκηνή της δράσης και απέπνεε μια νοσταλγική εσωτερικότητα στην ένταση αναζήτησης, ολοκληρώθηκε ο ψυχαναλυτικός κύκλος της. Με ελάχιστες λέξεις, ανακατεμένες σε ένα ηχομιμητικό κράμα από την παράδοση των κυριότερων ευρωπαϊκών γλωσσών, αντήχησε ως μια περιδιάβαση στον εσωτερικό κύκλο της παιδικής ηλικίας, τονίζοντας με χαρακτηριστική προφορά τις ατομικές φωνές των προσώπων.

Οι ηθοποιοί της παράστασης, χρησιμοποιώντας το σώμα τους με μια ιδιαίτερα εκφραστική κίνηση, δημιούργησαν εικόνες ποικίλων ταχυτήτων και άφησαν να φανεί ο διερευνητικός ιστός των σχέσεων του έργου “Missing”. Με ένα τραγούδι- μοτίβο σύνδεσης στο βήμα ενός χορού, δόθηκαν οι υπαινικτικοί συνδυασμοί διαφόρων προσωπικών και κοινωνικών συναισθηματικών σχέσεων.

“Missing” : Παράσταση εσωτερικής εστίασης, βασισμένη στο μοτίβο της έλλειψης και μέσα από μια πληθώρα κοινωνικών εγγραφών σ’ έναν καθρέφτη στραμμένο στην αρχετυπική σχέση μητέρας – κόρης και στις δυναμικές ενηλικίωσης, σαν εκείνο το νοσταλγικό «…ταξιδάκι αναψυχής μ’ ένα κρυμμένο τραύμα».

Missing

Παράσταση visual theatre με στοιχεία θεάτρου της επινόησης και physical theatre (σωματικού θεάτρου).

Η πολυβραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα σωματικού θεάτρου Gecko παρουσιάζει στο 2° Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους την παράσταση MISSING, ένα απολαυστικά διαστρεβλωμένο ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Ακολουθείστε την Λίλι, μια γυναίκα με ψυχή που φαίνεται να μαραζώνει. Η Λίλι είναι πολύ επιτυχημένη στη ζωή και στην αγάπη, αλλά κάτι φαίνεται να λείπει…

Τα φαντάσματα του παρελθόντος προσκαλούν τη Λίλι, και μαζί της το κοινό, να σκεφτούν πόσο έχουν απομακρυνθεί από το ποιοι είναι κι από πού προέρχονται, μέσα από μια πραγματικά οικουμενική θεατρική εμπειρία. Από το 2012, το MISSING έχει περιοδεύσει σε Ρωσία, Κίνα, Γεωργία, Μάλτα, Κολομβία, Μεξικό, Χονγκ Κονγκ, Μακάο και παντού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια δημιουργία του Amit Lahav.
Παραγωγή: Rosalind Wynn
Οργάνωση παραγωγής: Chris Swain
Ερμηνευτές: Chris Evans, Ryen Perkins-Gangnes, Georgina Roberts / Katie Lusby, Frangois Testory/ Amit Lahav, Anna Finkel.
Σκηνικά: Rhys Jarman, Amit Lahav
Φωτισμοί: Chris Swain, Amit Lahav
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Dave Price
Βοηθός σκηνοθέτη: Rich Rusk
Σχεδιασμός ήχου: Enzo Appetecchia
Ενδυματολογική επιμέλεια: Amy Cook
Μουσικοί: Dave Price, Ben Hales, Sam Burgess, Al Cherry, Finn Peters
Φωνητικά: Georgina Roberts

cityculture.gr / Missing / θέατρο / κριτική Άγγελα Μάντζιου