Οδηγός για επιβίωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Written by

Ω ναι! Διαβάζεις ένα ακόμη άρθρο για τη Θεσσαλονίκη. Την πόλη που ο Βαρδάρης θα σε ραπίσει ανελέητα το χειμώνα. Την πόλη που θα σου πάρει το μυαλό, κάνοντάς σε να μείνεις εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μεγάλο χωριό συνδυάζει τα υπέρ μιας μεγαλούπολης και μιας μικρής πόλης. Θέατρα και συνοικιακοί κινηματογράφοι, συναυλίες και κονσέρτα, μικρά καφενεία και μπαρ, φυσικό και αστικό τοπίο.

Και επειδή επιβίωση δεν γίνεται με τα κοινότυπα, τέλος πάντων κάνε και κάτι άλλο, πέρα από το να ποστάρεις στο Instagram φωτογραφία σου στις ομπρέλες και το Λευκό Πύργο!

#Επιβίωση στη Θεσσαλονίκη: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις, πέρα από το να πιεις fredo espresso πια −και όχι φραπεδιά− χαλλααρά:

#1 Να πεις το καλαμάκι.. σουβλάκι.

#2 Να χρησιμοποιήσεις το σε και το με, τους αρχαιοελληνικούς τύπους που έχεις ξεχάσει, αλλά που καταβάθος πάντα ήθελες να ξεστομίσεις χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε παρεξηγήσουν.

#3 Να περπατήσεις στην παραλία και να “αράξεις” στο λιμάνι, φυσικά με καλή παρέα. Βέβαια αν επιθυμείς και ένα μοναχικό στοχασμό και ρέμβασμα, ε και αυτό μπορείς να το κάνεις. Η θέα που προσφέρει ενδείκνυται για τέτοιου είδους διαδικασίες.

#4 Να ανεβείς μέχρι τα κάστρα και να απολαύσεις όλη την πόλη πιάτο (βλέπε εισαγωγική φωτογραφία), χωρίς να ανησυχείς μην πέσεις από τη μεγάλη κλίση που έχουν οι ανηφόρες. Και μόλις πάρεις τον Σαλονικιώτικο αέρα, να συνεχίσεις μέχρι το Γεντί Κουλέ και να κάνεις βόλτα στα ξεχασμένα δρομάκια.

#5 Να κάτσεις σε κάποια μικρή και ήσυχη καφετέρια να διαβάσεις. Μα πόσο κουλτούρα πια!

#6 Να πας για μπύρες, κοκτέιλ ή φαγητό και κρασιά στα λαδάδικα και για χορό στη ντίσκο. Και αφού επιβιώσεις από την υπερβολική έκρηξη χαράς, να πας για μπουγάτσα στο κλασσικό μέρος. (Ξέρεις εσύ, αν δεν ξέρεις ρώτα). Εννοείται την ώρα που χαράζει ο ήλιος.

#7 Να πάρεις λουλούδια από πλανόδιους, να τα χαρίσεις στη/ο φίλη/ο σου και να περπατήσετε όλο το κέντρο. Αχχ.. τι ρομαντικό!

#8 Να πας για πίτσα και όχι για μεζέδες. Ναι, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της πίτσας και όχι του μεζέ.

#9 Να σταθείς και να ακούσεις τους πλανόδιους μουσικούς που βρίσκονται παντού. Επιτέλους απόλαυσε τα δωρεάν δρώμενα, χωρίς να υπάρχει κάποιος που θα σου χαρίσει εισιτήρια!

#10 Να αισθανθείς τη νεότητα και τη ζωντάνια που υπάρχει γύρω σου, παραβλέποντας τη μιζέρια.

cityculture.gr/Οδηγός για επιβίωση στη Θεσσαλονίκη / γράφει η Ami Patsi
Photo framed by: Nikos Antonoulis