Οτοστόπ

Written by

Τι είναι η ζωή μας; Ένα οτοστόπ. Άνθρωποι που περνάνε, άλλοι βιαστικοί άλλοι όχι, άλλοι με σαφή προορισμό, άλλοι αφημένοι στο ρητό “όπου με βγάλει ο δρόμος” αναζητώντας την δική τους Ιθάκη (που μπορεί να είναι και Αμοργός τελικά.. κάποιοι ξέρουν..)

Και από την άλλη εμείς. Στην άκρη του δρόμου. Ελπίζοντας και περιμένοντας. Περιμένοντας κάποιον να σταματήσει δίπλα μας και να μας πάρει μαζί του. Συνταξιδιώτες στην ανηφόρα της ζωής.

Κι αν ο προορισμός είναι κοινός, κι αν ο σκοπός ο ίδιος, ακόμα καλύτερα. Το άγνωστο έχει την γοητεία του. Κάτι σε ελκύει, κάτι νομίζεις πως σου ταιριάζει, μα δεν ξέρεις.. Πώς θα μπορούσες να ξέρεις άλλωστε; Εύχομαι να είσαι τυχερός (σαν την Ξένια και την Ανθή) και να συναντήσεις κάποιον που θα μοιραστεί μαζί σου τον κόσμο ολάκερο.. Να σου αναλύσει τον αλγόριθμο της ζωής του κι εσύ να πάρεις τις “πράξεις” που θέλεις και να τις υιοθετήσεις στον δικό σου.

Ένα οτοστοπ είναι η ζωή

Τι πιο ωραίο από το να μιλάς με έναν άγνωστο (μέχρι τώρα) για τον έρωτα, για τις ανθρώπινες σχέσεις, για το νόημα της ζωής.. Μπαίνεις σε ένα αμάξι μικρός και βγαίνεις λίγο πιο.. μεγάλος. Με λίγη σοφία, λίγη μοιρασμένη πείρα από κάποιον που ίσως και να ξέρει κάτι παραπάνω.

Υπάρχει σαφώς και το άλλο ενδεχόμενο. Να επιλέξεις ή να επιλεχθείς από κάποιον που δεν έχεις τόσα να πάρεις. Και όχι επειδή δεν έχει να σου δώσει. Όλοι έχουν. Αλλά επειδή είναι σε άλλη “πίστα” στο παιχνίδι που ζούμε. Αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του διαφορετικά από εσένα. Και την δεδομένη στιγμή είναι απλά περαστικός και πρόσκαιρος. Μα, δεν πειράζει. Ακόμα κι αυτό εμπειρία είναι για σένα. Και για εκείνον.

Αφιερωμένο σε κάτι Ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν να δώσουν και να πάρουν. Σε κάτι Ανθρώπους που ξέρουν ότι αυτό είναι το νόημα της ζωής. Να μοιράζεσαι ένα κομμάτι σου και να πλουτίζεις με τα κομμάτια που θέλουν να μοιραστούν μαζί σου οι άλλοι.

Κι αν δεις κάποιον στο δρόμο να σου κουνά το χέρι, κι αν μπορείς, μην αφήσεις την ευκαιρία, πάρ’τον μαζί σου στο ταξίδι σου κι όπου βγει.. Ίσως σε κάνει να αλλάξεις προορισμό!

cityculture.gr/ Οτοστόπ / γράφει η Ευμορφίλη Καλαϊτζή φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ