Έλα, κάθισε πλάι μου, να σου πω τι είναι προδοσία

Written by

Αν δεν ξέρεις τι είναι προδοσία, θα σου πω εγώ.
Προδοσία δεν είναι μόνο η σεξουαλική απιστία.

Προδοσία είναι να γδύνεις το σώμα της σχέσης μας από τα στολίδια του. Απ’ όλα εκείνα τα τρυφερά ερωτόλογα και τις προσφωνήσεις που χρησιμοποιούσες με γενναιοδωρία, όταν απευθύνεσαι σε μένα.

Προδοσια είναι να μου στερείς το σ’ αγαπώ μου και να το κρατάς όμηρο στ’ άδυτα της σιωπής σου.

Προδοσια είναι το κρυμμένο χέρι στην τσέπη του παντελονιού σου, όταν περπατάμε στον δρόμο μαζί, για να μην κρατήσεις σφιχτά το δικό μου, όπως άλλοτε. Να μου αρνείσαι την επαφή και να περπατάμε σαν δυο γνωστοί που συναντήθηκαν τυχαία στον δρόμο, εμείς οι τόσο ” ερωτευμένοι ”.

Προδοσία είναι να προτάσσεις τον εγωισμό σου σε κάθε μας φιλονικία. Να φταίω εγώ για όλα, σύμφωνα με την δική σου άποψη. Ν’ αρνείσαι να δεις τα λάθη σου. Κι όταν ακόμη τα βλέπεις, να μην καταδέχεσαι να ζητήσεις συγνώμη.

Προδοσία είναι να κοιτάς άλλες γυναίκες, όλες τις άλλες γυναίκες, όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, έστω κι αν με συνοδεύεις, χωρίς να έχεις καν την ευθιξία να το κάνεις με διακριτικότητα.

Προδοσια είναι να μιλάς κρυφά στο τηλέφωνο με την πρώην σου, ναι, αυτήν που κόβει φλέβες για σένα και που έδιωξες άρον – άρον από την ζωή σου, για να είσαι μαζί μου. Κι όταν σε ρωτώ να το αρνείσαι κατηγορηματικά, παριστάνοντας και τον θιγμένο.

Προδοσία είναι που με υποβίβασες λεκτικά και πρακτικά σε μια απλή σύντροφο, από κει που ήμουν ο έρωτας της ζωής σου με Ε κεφαλαίο.

Προδοσία είναι που πήρες πίσω όλες σου τις υποσχέσεις και τις καταχώρησες στα μη εκτελεσθέντα αρχεία του λογισμικού σου με την δικαιολογία ότι ειπώθηκαν πάνω στον ενθουσιασμό της αρχής.

Προδοσια είναι η παθητικότητά σου που οκνηρή τεμπελιάζει κάτω από το στέγαστρο των λεγόμενων υποχρεώσεών σου αφήνοντας σε μένα όλο το βάρος της επιβίωσης της σχέσης μας. Εγώ, αλήθεια, δεν έχω υποχρεώσεις, οικονομικές και άλλες;

Προδοσια είναι που κομμάτιασες σε άπειρα τεμάχια τα όνειρά μου και με άδειασες σε μια γωνιά, να σε κοιτώ να δραπετεύεις νοητικά, ψυχικά, συναισθηματικά από τον μικρόκοσμό μας.

Προδοσία είναι το κάθε σου ψέμα που λέρωσε την δική μου αλήθεια κι αισθάνομαι επάνω μου εκατοντάδες τα καρφιά σου.

Προδοσια είναι το ότι ξέσκισες σαν το αρπακτικό αυτή την αγάπη που σου έχω, ώρα την ώρα, μέρα την μέρα.

Ό,τι έχει απομείνει, είναι ένα κουρελόπανο πια.

Προδοσια είναι πως δεν παραδέχτηκες ποτέ τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν έχεις το θάρρος. Κι εξακολουθείς να υποστηρίζεις πως μια χαρά είναι όλα και μ’ αγαπάς σαν και πρώτα.

Μα κι ο Ιούδας έλεγε πως αγαπάει τον Χριστό αλλά τον σταύρωσε.


cityculture.gr / Έλα, κάθισε πλάι μου, να σου πω τι είναι προδοσία / Σαντίνα Δεναξά (Λίκνον )