Henry Mancini, δέκα αγαπημένες συνθέσεις

Written by

Ο Henry Mancini μαζί με τον Ennio Morricone, είναι οι κορυφαίοι συνθέτες κινηματογραφικών ταινιών. Δεκάδες μελωδίες του σπουδαίου συνθέτη ‘’έντυσαν’’ μοναδικά μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες του κινηματογράφου, άγγιξαν την καρδιά εκατομμυρίων κινηματογραφόφιλων σε όλο τον κόσμο και γέμισαν μάτια με δάκρυα.

Ο Henry Mancini είναι ορχηστρικός, βαθιά ανθρώπινος και μουσικός με βαθύ συναίσθημα. Η μουσική του συνόδευσε μερικές από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες με το όνομα του ίδιου να αφήνει εποχή ως έναν από τους κορυφαίους συνθέτες του κινηματογράφου όλων των εποχών.

Δέκα αγαπημένες συνθέσεις του μεγάλου συνθέτη

The Pink Panther Theme Song: Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να αγάπησε αυτή τη μελωδία που έγινε για πάντοτε συνώνυμη με ένα από τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια των παιδικών μας χρόνων, τον Ροζ Πάνθηρα.

Baby Elephant Walk: Σε τόσες σειρές έχουμε ακούσει αυτή τη μουσική. Ήρθε καιρός να μάθουμε πως ο συνθέτης της είναι ο Henry Mancini.

Theme from Sunflower: Μην ακούς αυτή τη μουσική αν δεν έχεις χαρτομάντιλα δίπλα σου. Από την ταινία το Ηλιοτρόπιο, με τη Σοφία Λόρεν, ένα άκουσμα γεμάτο πόνο που σου δημιουργεί ένα σφίξιμο στο στήθος. U

Breakfast at Tiffany’s: Η Audrey Hepburn φορώντας το περίφημο μαύρο φόρεμα και περπατώντας με στυλ και κομψότητα μπροστά από τη βιτρίνα των Tiffany’s, κρύβει επιδέξια τη μελαγχολία της ηρωίδας Holly. Η μουσική του Henri Mancini συνθέτει ένα αξεπέραστο δείγμα ευαισθησίας, κομψότητας αλλά και μελαγχολίας.

Charade: Η Audrey Hepburn με τον Cary Grant πρωταγωνιστούν σε μία ταινία μυστηρίου με άφθονη δόση σασπένς και χιούμορ.

Experiment in Terror: Εξαιρετική μουσική για να ‘’ντύσει’’ μία εξίσου εκπληκτική ταινία τρόμου.

The Village In (the pink panther): Είναι μία μουσική που ακουγόταν συνέχεια στη σειρά Dolce Vita, οπότε σίγουρα οι περισσότεροι θα την έχουν αναγνωρίσει.

Lujon: Η κατάλληλη μουσική για να βγεις έξω ένα βράδυ και να πιεις ένα ποτό, παραμένοντας όμως μοναχικός μέσα στο πλήθος.

Snowfall: Αναμνήσεις μίας εποχής που ακόμα και αν δεν έχεις ζήσει, νοσταλγείς.

Song of Anna: Μία μελωδία ιδανική για να σε χαλαρώσει, ειδικά μετά από μία δύσκολη ημέρα στη δουλειά.

cityculture.gr/ γράφει η Μαρία Σπαμπαρδώνη