Υπόθεση JFK- Η δολοφονία που ερευνάται πάνω από 50 χρόνια

Written by

Κάτι παραπάνω από μισό αιώνα, η πολιτική δολοφονία του John F. Kennedy στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας της πολιτείας του Τέξας, εξακολουθεί να πυροδοτεί συζητήσεις, να γεννά θεωρίες συνωμοσίας και να εξάπτει τόσο την φαντασία όσο και την λογική των ανθρώπων εντός και εκτός των αμερικανικών συνόρων.

Για την ιστορία, ο JFK πυροβολείται θανάσιμα εξ αποστάσεως μέσα στην προεδρική λιμουζίνα κατά τη διάρκεια της επίσημης επισκέψεώς του στο Ντάλας ενώ η αμαξοπομπή βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Από τους πυροβολισμούς τραυματίζεται σοβαρά και ο βουλευτής του Κονγκρέσου John Connally, ο οποίος κάθεται στο μπροστινό κάθισμα του προεδρικού αυτοκινήτου. Ο πανικός που επικρατεί δεν περιορίζεται μονάχα στο χώρο της δολοφονικής επίθεσης. Η αναμετάδοση της προεδρικής επίσκεψης στο Ντάλας αφήνει άφωνο όλο τον αμερικανικό λαό.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, ο Lee Harvey Oswald συλλαμβάνεται έξω από μία θεατρική αίθουσα ως βασικός ύποπτος δύο δολοφονιών, αυτή του JD Tippit ( αστυνομικού του Ντάλας) και του προέδρου της Αμερικής John F. Kennedy. Στις 24 Νοεμβρίου 1963, ο Oswald κατά την μεταφορά του από το αστυνομικό τμήμα πέφτει νεκρός από τον πυροβολισμό ενός υποτιθέμενου οργισμένου πολίτη, τον Jack Ruby.

Ποιοί είναι λοιπόν οι λόγοι που γράφτηκαν γύρω στα 2000 βιβλία για την δολοφονία του JFK, ενώ γυρίστηκαν πάνω από 10 κινηματογραφικές ταινίες με  πιο γνωστή την JFK του Oliver Stone? Μήπως η φρενίτιδα που προκλήθηκε οφειλόταν στην θετική απήχηση που είχε ο 35ος Πρόεδρος της Αμερικής στον απλό λαό ή μήπως τελικά οι επίσημες αναφορές δεν έπεισαν ποτέ την κοινή γνώμη ότι ένας και μόνο άνθρωπος αρκεί για να δολοφονήσει τον πρώτο πολίτη μιας υπερδύναμης?

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΕΡΕΎΝΗΣΗΣ

Α) Warren Committee (1963)

Στις 29 Νοεμβρίου του 1963, ο Πρόεδρος Johnson δίνει την εντολή να ορισθεί η επιτροπή Warren για την διερεύνηση της δολοφονίας του John Kennedy. Μόλις ένα χρόνο αργότερα και μέσα από 880 σελίδες καταθέσεων και αναλύσεων, το τελικό πόρισμα της επιτροπής Warren θα αναδείξει πως:

– Ο ένας και μοναδικός δολοφόνος του JFK ήταν ο Lee Harvey Oswald

– Υπήρξαν τρεις πυροβολισμοί εκ των οποίων, ο πρώτος πέτυχε τον Πρόεδρο στο λαιμό και τραυμάτισε τον Γερουσιαστή Connelly (συνεπιβάτη στην προεδρική λιμουζίνα) ενώ ο τρίτος πυροβολισμός προκάλεσε το θανάσιμο χτύπημα στον Kennedy.

– Οι πυροβολισμοί είχαν κατεύθυνση από πίσω προς τα εμπρός

– Οι μυστικές υπηρεσίες προστάτεψαν στο έπακρο τον Πρόεδρο

– Η δολοφονία του Προέδρου από τον Oswald, όπως και η δολοφονία του Oswald από τον Jack Ruby δεν αποτελούν μέρος κάποιας συνωμοσίας προερχόμενης από το  εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Β) HSCA Committee (1976)

Τα ηνία σε αυτή την χρονική περίοδο παίρνει η επιτροπή House Select Committee on Assasinations, η οποία διερευνά τις δολοφονίες των Martin Luther King & John F. Kennedy.  Το  νέο άνοιγμα  του φακέλου JFK μπορεί να πυροδοτήθηκε από τον απόηχο του σκανδάλου Watergate, ίσως όμως και από την ανακάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν αποκρύψει σημαντικά στοιχεία από τη επιτροπή Warren.

Το τελικό πόρισμα της HSCA θα αναδείξει ένα νέο στοιχείο, φέρνοντας για λίγο στο προσκήνιο την εμπλοκή της μαφίας στη δολοφονία. Για κάποιον λόγο όμως αυτή η κατεύθυνση θα λέγαμε «σβήστηκε» και τα συμπεράσματα της νέας επιτροπής θα στοιχειωθούν σε μεγάλο βαθμό από το πόρισμα Warren, όπως και άλλων μελλοντικών επιτροπών, ερευνητών, ομάδων κτλ. Έτσι η HSCA κατέληξε ότι:

– Στην πιθανότητα ύπαρξης ενός δεύτερου σκοπευτή στο περίφημο Grass Knoll ( το λοφάκι με το τοιχίο)

– Ο Oswald ήταν ο δολοφόνος.

– Η δολοφονία δεν ήταν προϊόν συνωμοσίας της Σοβιετικής Ένωσης, της Κούβας, των αντί- Κουβανών ομάδων, των μυστικών υπηρεσιών, της Μαφίας.

Το μόνο σίγουρο πάντως στοιχείο, δέκα και πλέον χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση του JFK ,  ήταν ότι ο απλός κόσμος εξακολουθούσε να διατηρεί τις αμφιβολίες του για τον ή τους αυτουργούς της επίθεσης.

Φυσικά αυτές οι προαναφερθείσες επιτροπές, δεν ήταν οι μοναδικές που ασχολήθηκαν με το ζήτημα κι αυτό μαρτυρείται από τα Εθνικά Αρχεία της Αμερικής, τα οποία σήμερα δηλώνουν ότι η υπόθεση JFK περιέχει το εξωπραγματικό αριθμό των 5.000.000 σελίδων ή εγγράφων! Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται στοιχεία από εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, βουλεύματα, υπηρεσιακές επιστολές  κα.

 Η ΤΗΛΕ-ΔΙΚΗ ΤΟΥ OSWALD( 1986)

Lee H. Oswald

Το 1986 στο Ντάλας ξεκινά μία παράξενη δίκη, η οποία μάλιστα καλύπτεται τηλεοπτικά. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκεται μία μεγάλη φωτογραφία του Lee H. Oswald. Κατήγορος για ακόμα μία φορά είναι η Πολιτεία, την οποία εκπροσωπεί ένας ισχυρός νομικός ο Vincent Bulgiosi. O Bulgiosi ήταν αυτός που κατάφερε να καθίσει στο εδώλιο τον μανιακό Charles Manson. Στην υπεράσπιση έχει οριστεί ένας άλλος επιτυχημένος και αήττητος δικηγόρος, ο Jerry Spence.

Η δίκη είναι κανονική, με σώμα ενόρκων και μάρτυρες κατηγορίας/υπεράσπισης ανθρώπους που είχαν ζήσει από κοντά το 1963 την δολοφονία του JFK είτε ως αυτόπτες μάρτυρες είτε ως δημοσιογράφοι είτε ως γιατροί είτε ως αστυνομικοί ή πράκτορες κτλ.

Για ακόμα μία φορά η ετυμηγορία θα είναι η ίδια: Ο Lee H.Oswald και μόνο αυτός ευθύνεται για την δολοφονία του John F. Kennedy.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Τα εμπλεκόμενα έγγραφα είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν διστακτικά στο φως της δημοσιότητας ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Το Εθνικό Αρχείο της Αμερικής μας δείχνει ότι μέχρι σήμερα έχει φανερωθεί στο ευρύ κοινό το 88% του συνολικού αρχείου JFK. Επί παραδείγματι, το 2017 δόθηκαν στην δημοσιότητα 441 αρχεία της CIA και του FBI, τα οποία παρέμεναν ως την τότε στιγμή κλειδωμένα σε συρτάρια. Το 2018, άλλα 19.000 αρχεία των ίδιων υπηρεσιών ξεθάφτηκαν από τις κούτες τους προς δημόσια ανάγνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων υπάρχουν αρχεία, τα οποία δεν προβλέπεται να δημοσιοποιηθούν πριν το 2021! Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, και τις επίσημες καταγγελίες οι οποίες μιλούν για άμεση καταστροφή εγγράφων-αποδεικτικών στοιχείων μετά τον θάνατο του John F. Kennedy.

Έτσι, φτάνοντας στο τέλος του 2019 οι θεωρίες συνωμοσίας για την υπόθεση JFK παραμένουν πιο ζωντανές από ποτέ, με τα στατιστικά να δείχνουν ότι το 60% των Αμερικανών πολιτών να μη πιστεύει ότι ο Lee H.Oswald σκότωσε τον Πρόεδρο Kennedy ή τουλάχιστον όχι μόνος του.

Πέντε(5) είναι οι κυριότερες θεωρίες για το ποιος σκότωσε τον JFK, οι οποίες εξακολουθούν να επικρατούν μετά από τόσα χρόνια.

α) Η Μαφία
β) Η Μυστικές Υπηρεσίες
γ) Η Μαφία σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες
δ) Ο Πρόεδρος Johnson
ε) Σοβιετικοί  
στ) CIA/Anti- Castro Cubans

John Kennedy, Edgar Hoover, Robert Kennedy

Η ΜΑΦΙΑ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι  ο θάνατος του John Kennedy υπήρξε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της Μαφίας, το οποίο πυροδοτήθηκε από δύο ενέργειες: α) Την σύσταση της επιτροπής McClellan και β) Την αποτυχημένη επιχείρηση  του Kennedy για την ανατροπή του Κάστρο  κατά την εισβολή στον Κόλπων των Χοίρων.

Δεν είναι κρυφό ότι η οικογένεια Kennedy είχε δοσοληψίες με το οργανωμένο έγκλημα  την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, όταν ο Joseph Kennedy (πατέρας των John & Robert Kennedy) έκανε μεγάλη περιουσία πουλώντας παράνομο αλκοόλ- και για πολλούς όχι μόνο.  Αναμφισβήτητα, όταν ο John Kennedy κατέβηκε  στις εκλογές ως υποψήφιος Πρόεδρος , ο πατέρας του ήταν ένας ισχυρός άντρας με γνωριμίες τόσα στα υψηλά κοινωνικά στρώματα όσο και στους κόλπους της Μαφίας. 

Χάρη στις γνωριμίες του πατέρα του, ο John Kennedy έλαβε την υποστήριξη στον ψηφοθηρικό του αγώνα από τα συνδικάτα, τα οποία φυσικά ελέγχονταν από το οργανωμένο έγκλημα. Επίσης δεν αποτελεί μυστικό ότι η Μαφία συμμετείχε στο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να ανατρέψει τον Κάστρο και να εγκαθιδρύσει τη «δημοκρατία» της στην Κούβα, διότι έχανε εκατομμύρια δολάρια από τα καζίνο της Κούβας που είχαν πια περάσει στον έλεγχο του Κάστρο.

H επιτροπή McClellan συστάθηκε το 1957, όταν ο John Kennedy ήταν Γερουσιαστής και ο Robert Kennedy κατείχε την θέση του chief counsel εντός αυτής. Στόχος της επιτροπής ήταν να διερευνήσει την διαφθορά στους κόλπους των εθνικών συνδικάτων και κυρίως του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, το Teamsters Union και του προέδρου του Jimmy Hoffa .  Από τις ακροάσεις  πέρασαν όλα τα μεγάλα κεφάλια της Μαφίας, όπως  οι Sam Giancana, Vito Genovese, Anthony Provenzano και ο Jimmy Hoffa.  H Μαφία ωστόσο εξοργίστηκε ακόμα περισσότερο όταν ο νεοεκλεγείς John F. Kennedy διόρισε τον αδερφό του Robert F. Kennedy ως Γενικό Εισαγγελέα της χώρας, δίνοντάς του ακόμα περισσότερη δύναμη στον πόλεμό του εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος. 

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί ίσως, η βίαιη απέλαση ενός από τα ισχυρότερα αφεντικά  της Μαφίας, του Carlos Marcello  όταν πήγε να ανανεώσει την βίζα του και βρέθηκε την ίδια μέρα, χωρίς υπερβολή, σε ζούγκλα της Γκουανταλαχάρας. Ο Marcello δε το ξέχασε ποτέ αυτό.

JACK RUBY

Στα συμπεράσματα των επιτροπών, ο Jack Ruby  που πυροβόλησε σχεδόν εξ’επαφής τον Lee Oswald κατά την μεταφορά του από το υπόγειο του αστυνομικού τμήματος του Ντάλας ήταν ένα άτομο με  ψυχικές διαταραχές που ενέργησε μεμονωμένα. Δεν υποστηρίχθηκε ποτέ ότι ο Ruby είχε σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Ωστόσο αυτό δεν είναι αληθές.  Σύμφωνα με έγγραφα του FBI, ο Ruby  ήταν μπλεγμένος σε επιχειρήσεις της Μαφίας, που αφορούσαν το εμπόριο ναρκωτικών και τον τζόγο.

Οι δεσμοί του με το οργανωμένο έγκλημα δεν περιοριζόταν μόνο στο Ντάλας αλλά επεκτείνονταν και στο Σικάγο.  Γνώριζε προσωπικά τον Marcello αλλά και τον Hoffa, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο γιος του Jimmy Hoffa σε μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συζήτηση: “ Ο Ruby γνώριζε τον πατέρα μου από το 1939”.

H απάντηση στο γιατί ο Jack Ruby σκότωσε τον Oswald μπορεί ίσως να απαντηθεί από τους συνηθισμένους τρόπους διεκπεραίωσης μιας σοβαρής «δουλειάς» που σου αναθέτει η Μαφία και το τι συμβαίνει αν αποτύχεις να την φέρεις εις πέρας.

LEE HARVEY OSWALD

 Ο Lee Oswald είχε μαρξιστικές ιδέες χωρίς να είναι κομμουνιστής, γεγονός που τον οδήγησε στο να φύγει από το σώμα των πεζοναυτών. Το 1959 έφυγε για την Ρωσία όπου διέμεινε ως το 1962 χωρίς να καταφέρει να αποκτήσει την ρώσικη υπηκοότητα. Τον Ιούνιο του 1962 επέστρεψε και πάλι πίσω στην Αμερική μαζί με την Ρωσίδα γυναίκα του και την κόρη τους.

Και πάλι για τις επίσημες επιτροπές, ο Oswald ήταν ένα άτομο που κατάφερε να σκοτώσει τον Πρόεδρο της Αμερικής, ενεργώντας μόνος του.  Για πολλούς ερευνητές κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν αληθεύει, καθώς ο θείος του που τον μεγάλωσε σαν πατέρας δούλευε για τον Carlos Marcello ενώ ο ίδιος ο Oswald είχε σχέσεις με πρόσωπα από τον ίδιο κύκλο, όπως τον David Ferrie και τον Guy Bannister.  Η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας του Oswald- θεωρείται πως ήταν ένα πρόσωπο που μπορούσε εύκολα να χειραγωγηθεί-  τον οδήγησαν στο να «στρατολογηθεί» για το σχέδιο εξόντωσης της Μαφίας, όπως επισημαίνουν πρόσωπα από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και ερευνητών.

Ο Gianni Russo – o Carlo Rizzi  γαμπρός του Don Corleone στο The Godfather  F.F.Coppola- αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Oswald είχε προσληφθεί από τον Marcello σαν άνθρωπος εμπιστοσύνης και μάλλον όχι τόσο ως δεινός σκοπευτής.

Πάντως εγείρει πολλά ερωτηματικά ότι ο Oswald είχε φάκελο στο FBI, CIA & KGB.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η προσπάθεια του John F. Kennedy να δώσει ένα τέλος στον πόλεμο του Βιετνάμ, καθώς και να εξομαλύνει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας (1963), η αποτυχία ανατροπής του Κάστρο αλλά κυρίως  η διάθεση του Kennedy να σπάσει την αυτοδυναμία των μυστικών υπηρεσιών  απολύοντας  μέσω παραιτήσεως την κεφαλή της CIA, Allen Dulles λέγεται πως δυσαρέστησε τις μυστικές υπηρεσίες οι οποίες κοιτούσαν ήδη προς τη μεριά ενός νέου Προέδρου. Ο Kennedy ήταν εξοργισμένος με τη CIA, η οποία τον είχε διαβεβαιώσει για την επιτυχία της επιχείρησης (1961) εναντίον του Κάστρο και τώρα ο Kennedy έπρεπε να σκουπίσει τα σπασμένα.

Για πολλούς ιστορικούς δε, η τοποθέτηση του Allen Dulles  στην επιτροπή Warren από τον Πρόεδρο Johnson σχολιάστηκε αρνητικά όχι τόσο επειδή ο Kennedy είχε απολύσει τον Dulles, όσο για την προσπάθεια παραπλάνησης της επιτροπής από στοιχεία και γεγονότα, όπως  το μυστικό σχέδιο της CIA- το οποίο έλαβε βέβαια το πράσινο φως από τον Kennedy –  για την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.

O John F.Kennedy δεν ήταν αρεστός ούτε στο πανίσχυρο αφεντικό του FBI, Edgar Hoover. Μετά από 35 χρόνια όπου ο Hoover ήταν αφεντικό του εαυτού του, έπρεπε να δίνει αναφορά στον νεαρό Robert F.Kennedy ως Γενικός Εισαγγελέας του κράτους.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των μυστικών υπηρεσιών από τους Kennedy αφορούσε και την διευθυντική θέση του αρχηγού του FBI, όμως ο Hoover κατάφερε να παραμείνει «αλώβητος» καθώς από ότι φαίνεται στο παιχνίδι της αλληλο-εκβίασης ο Hoover ήταν πιο δυνατός, με πολλές ηχογραφημένες κασέτες των ερωτικών περιπετειών των δύο αδερφών (και γενικότερα στοιχεία της οικογένειας Kennedy). Φυσικά τον Edgar Hoover δε τον ενδιέφερε το ηθικό μέρος αλλά η πιθανότητα διακύβευσης της  ασφάλειας του κράτους.

Παραδείγματα της «επιτήρησης» από το FBI ήταν οι σχέσεις του John Kennedy με την Inga Arvid (  αρθρογράφος /γερμανίδα κατάσκοπος) και την Judith Campbell Exner ( φιλενάδα του  Sam Giancana).

ΜΑΦΙΑ & ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

To αλισβερίσι μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και της Μαφίας (η Μαφία εκείνη την περίοδο ήταν πραγματικά παντοδύναμη, ίσως και πιο δυνατή από τις μυστικές υπηρεσίες)  υπήρξε μία πραγματικότητα που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί και η επιχείρηση Mongoose επιβεβαιώνει αυτή τη βαθιά συνεργασία. Για διαφορετικούς λόγους και διαφορετικά συμφέροντα Μαφία και CIA ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα σχέδιο φυσικής και πολιτικής εξόντωσης του Κάστρο, με τα γνωστά αποτελέσματα που ίσως πυροδότησαν το «κυνήγι» και των δύο από τον Kennedy.

 O Edgar Hoover είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον Frank Costello (αφεντικό της Μαφίας)

ΣΗΜΕΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ

  1. Η μαγική σφαίρα
  2. Το ταξίδι κάποιου φερόμενου ως Oswald στο Μεξικό
  3. Το φιλμ του Zapruder
  4. H μυρωδιά πυρίτιδας στους θεατές της πομπής
  5. Η ταχεία μεταφορά της νεκρής σωρού του John F. Kennedy για ιατροδικαστική εξέταση όχι στο νοσοκομείο Parkland του Ντάλας αλλά στο νοσοκομείο  Bethesda.
  6. Η αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών να προστατέψουν τον Πρόεδρο
  7. Ένας μεγάλος αριθμός θανάτων ατόμων που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το γεγονός
  8. Η απόκρυψη στοιχείων από το FBI,CIA κτλ.
  9. Το συμβόλαιο θανάτου του JFK που ανακάλυψε η KGB στην Μασσαλία της Γαλλίας
  10. Η αλλαγή την τελευταία στιγμή στην πορεία της αυτοκινητοπομπής
  11. Η ομολογία του James Files ( πρώην εκτελεστής της Μαφίας) ότι αυτός έριξε την βολή που σκότωσε τον JFK.
  12. Οι αυτόπτες μάρτυρες που μιλούν για δύο ή περισσότερους εκτελεστές.
Jack Ruby

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ JFK

Dr. Mary Sherman (1964)-  Στις 21 Ιουλίου η Dr. Mary Sherman βρίσκεται δολοφονημένη στη Νέα Ορλεάνη και το εργαστήριό της πιάνει φωτιά.  Ο Edward T. Haslam  υποστηρίζει στο βιβλίο του Mary, Ferrie & the Monkey Virus : The Story of an Underground Medical Laboratory ότι η Sherman ως γιατρός Βιολόγος δούλευε μαζί με άλλους σε σχέδιο της CIA να εξοντώσει τον Κάστρο μέσω κάποιου βιολογικού όπλου που θα τον προκαλούσε κάποιο είδος καρκίνου. Μάλιστα ο Oswald είχε προθυμοποιηθεί να μεταφέρει τα «υλικά» στο Μεξικό, όπου από εκεί θα ταξίδευαν στην Κούβα με τελικό αποδέκτη τον Κάστρο. Ωστόσο το σχέδιο ματαιώθηκε και ο Oswald διετάχθη να επιστρέψει στο Ντάλας το 1963.

Μέρος αυτής της επιχείρησης γνώριζε και η  Judyth Baker, μία άλλη βιολόγος που είχε  γνώρισε την Sherman ως συνάδελφος βιολόγος στα εργαστήρια αλλά και τους Lee Oswald, David Ferrie & Clay Shaw  στην Νέα Ορλεάνη.  H Baker δε υποστήριξε ότι είχε συνάψει σχέσεις με τον Oswald και μάλιστα ήθελαν να παντρευτούν στο Μεξικό.

H Baker, σχετικά με την δολοφονία του Προέδρου Kennedy, εξομολογήθηκε πως ο Oswald πίστευε πως ο Πρόεδρος θα έπεφτε θύμα επίθεσης που είχαν οργανώσει εναντίον του οι Carlos Marcello (Μαφία) και  David Atlee Phillips ( πράκτορας της CIA). Μάλιστα η ίδια υποστήριξε ότι ο Oswald ήθελε να ματαιώσει το πλάνο αυτό κι ότι υπήρχαν και άλλοι που θα τον βοηθούσαν. Μετά την δολοφονία του JFK και την σύλληψη του Lee Oswald, η Baker έλαβε τηλεφώνημα από τον David Ferrie, ο οποίος την απείλησε πως θα την σκοτώσουν αν αποκάλυπτε σε κανένα αυτά που ήξερε.

Lisa Howard (1964)-  Η Lisa Howard πέθανε το 1965 με το επίσημο πόρισμα να αναγράφει αυτοκτονία από βαρβιτουρικά. Όπως ελέχθη υπέφερε από κατάθλιψη επειδή είχε χάσει την δουλειά της και είχε προσφάτως αποβάλει στην εγκυμοσύνη της ( κατά έναν παράξενο τρόπο οι λόγοι της αυτοκτονίας της μοιάζουν με αυτούς της Monroe).  Η Howard δούλευε για την κυβέρνηση Kennedy και  πηγαινοερχόταν στην Κούβα, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες της με τον Fidel Castro και τον Che Guevara.

Lisa Howard, Findel Castro

Roger D. Craig(1975)-  Ο αστυνομικόςCraig και ο συνάδελφός του S.Weitzman ήταν αυτοί που βρήκαν στον έκτο όροφο της βιβλιοθήκης το όπλο που πυροβόλησε τον Keneddy. Στις καταθέσεις του ο Craig υποστήριξε ότι το όπλο δεν ήταν ένα Mannlicher-Carcano αλλά ένα 7,65 Mauser. Τον ίδιο ισχυρισμό είχε αρχικά και ο Weitzman, ωστόσο στην πορεία συμφώνησε τελικά ότι το όπλο  ήταν Carcano. Το 1967ο Robert Craig κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη του Clay Shaw ( επιχειρηματίας της Νέας Ορλεάνης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ύποπτος για την δολοφονία του JFK σε συνεργασία με τον Oswald, David Ferrie κα). Ο Craig από το 1967 ως το 1974 επέζησε από διάφορες επιθέσεις όπως πυροβολισμοί, ανατίναξη του αυτοκινήτου του,κτλ. Το 1975 βρέθηκε νεκρός. Υποστηρίχθηκε ότι είχε αυτοπυροβοληθεί.

ΠΗΓΕΣ

National archives (USA)- https://www.archives.gov/research/jfk/release
The John F. Kennedy assassination Homepage- https://www.jfk-assassination.eu/
History Matters- https://www.history-matters.com/
Spartacus Educational- https://spartacus-educational.com/JFKdeaths.htm
Kwitney report on JFK – https://www.youtube.com/watch?v=13IiUL6LJRY
McClellan Committee- https://www.youtube.com/watch?v=3rSNQceRJ_0
Frame 313: The JFK Assasination theories (2008)- https://www.youtube.com/watch?v=p-Z_Bm-93VY
JFK Assasination- Untold stories of the autopsy- https://www.youtube.com/watch?v=2U7dXPA_juM
1965 Interview with John Connally- https://www.youtube.com/watch?v=2ZgSM3Hsuuc
The Kennedys and the mob- https://search.alexanderstreet.com/preview/work/bibliographic_entity%7Cvideo_work%7C1796135
On Trial: Lee Harvey Oswald – https://www.youtube.com/watch?v=1oYHsicxdQg&list=PL0O5WNzrZqIOubam491Q_OKBOBzfH7RDi
How the mafia helped JFK become President- https://www.youtube.com/watch?v=3hwMElUyFNM
JFK Connection to the Italian Mob- https://www.youtube.com/watch?v=CiBCUESdgVA
Britannica- https://www.britannica.com/biography/Lee-Harvey-Oswald
nbc news- https://www.nbcnews.com/storyline/jfk-assassination-files/jfk-files-j-edgar-hoover-said-public-must-believe-lee-n814881
Hoover and JFK- https://www.youtube.com/watch?v=Z07jFWgnN88
Lisa Howard- https://spartacus-educational.com/JFKhowardL2.htm
Mary S. Sherman- https://spartacus-educational.com/JFKshermanM.htm