Ο WWE θρύλος Undertaker…

Written by

Για κάθε άνθρωπο που παρακολουθούσε Wrestling όλα αυτά τα χρόνια, είναι βέβαιο πως όσους νέους πρωταθλητές και αν είδε, θα αναφέρει τον Undertaker ως τον κορυφαίο –ή τουλάχιστον έναν από τους κορυφαίους- wrestler όλων των εποχών. Για εκείνους που έχουν εμβαθύνει στην ιστορία της επαγγελματικής πάλης, γνωρίζουν πως εκείνος θα αποτελεί για αυτή ένα διαχρονικό αρχετυπικό ίνδαλμα.

Ο Μαρκ Γουίλιαμ Κάλαγουεϊ (όπως είναι το αληθινό του όνομα), άφησε εποχή ως ο χαρακτήρα του ‘’νεκρού’’ ο οποίος εμφανίζεται ως εργολάβος κηδειών και ντυμένος  μεμία γκρι γραβάτα και ένα μαύρο καπέλο με γκρι γάντια και μπότες, η χαρακτηριστική εικόνα που συνέβαλλε στη δημιουργία του μύθου του.

Γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας στις 24 Μαρτίου του 1965. Αποφοίτησε από το Λύκειο Waltrip High School το 1983, ενώ στα εφηβικά του χρόνια έπαιζε μπάσκετ και χάρη σε αυτό πήρε υποτροφία για το Αντζελίνα Κόλετζ στο Λούφκιν του Τέξας.

Ο Κάλαγουεϊ έκανε το ντεμπούτο του ως παλαιστής στις 19 Νοεμβρίου του 1990 με το όνομα Κέιν δι Αντερτέικερ  (Kane the Undertaker). Στο Wrestle mania 7 έκανε το ντεμπούτο του νικώντας τον Τζίμι Σνούκα. Εξίσου παροιμιώδεις έχουν μείνει και οι κόντρες του, όπως η έντονη αντιπαλότητά του με τον Σον Μάικλς.

Ο Undertaker άφησε μία μεγάλη κληρονομιά στην επαγγελματική πάλη. Ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παλαιστής όλων των εποχών σε μία ψηφοφορία του Ντίτζιταλ Σπάι το 2013. Έχει διακριθεί ως κορυφαίος παλαιστής τρεις φορές στο WWE, τέσσερις φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία κόμικ και αφισών, ενώ είναι ο αγαπημένος παίκτης του Μπιγκ Σόου ο οποίος τον χαρακτήρισε ως τον ‘’μεγαλύτερο παλαιστή όλων των εποχών’’.

Παραμένει ένας μύθος της επαγγελματικής πάλης και είναι βέβαιο πως ο μύθος του δεν πρόκειται να γκρεμιστεί ποτέ.

cityculture.gr/γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη