Δέκα μουσικές στιγμές της Britney Spears..

Written by

Στα  15, 16 και 17 μου, τότε που δεν είχα εμβαθύνει ακόμα στη γνώση της Μουσικής, δεν είχα ακούσει ακόμα τη μαγεία των Queen, των Pink Floyd, συνθέτες όπως τον Ennio Morricone και τον  Ραχμάνινοφ, είχα τα δικά μου μουσική πρότυπα.  Ένα από αυτά ήταν και η Britney Spears.

Δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ πως εποχές Δημοτικού και Γυμνασίου, αγαπούσα τη Britney και με την εφηβική αθωότητα και την έλλειψη των μουσικών γνώσεων του σήμερα, τη θεωρούσα ένα μεγάλο μουσικό είδωλο. Και, πραγματικά, πιστεύω πως για την pop μουσική η Britney είναι ένα παγκόσμιο, διαχρονικό είδωλο και της χάρισε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της. Δεν πιστεύω πως επειδή η ποπ είναι πιο εύπεπτη/εμπορική μουσική δεν μπορεί να έχει ποιοτικές στιγμές (ο Michael Jackson και οι Abba ανήκουν –δικαίως- στους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών). Πραγματικά, θεωρώ πως η Britney και ο τρόπος που έγινε εφηβικό είδωλο, δεν επαναλήφθηκε ποτέ ξανά στα επόμενα χρόνια – αλλά και ούτε πρόκειται. Μπορεί να μην είχε την τέλεια φωνή, αλλά είχε σκηνικό ταλέντο, εφηβική τσαχπινιά, αξεπέραστα κομμάτια που σημάδεψαν εποχές, χορευτικές ικανότητες. Σήμερα, τα ποπ κομμάτια είναι αναλώσιμα, δε σημαδεύουν πια τόσο πολύ μία εποχή.

Η Britney είναι ένα  ποπ είδωλο, αδιαμφισβήτητα, υπήρξε ένας άνθρωπος που επιβίωσε από τραγικές για εκείνη χρονιές όπως το 2007 και κατάφερε να επιστρέψει, ακόμα και αν δεν κατάφερε να βγάλει κομμάτια όπως των πρώτων μεγάλων εποχών της καριέρας της.

Θα ήθελα να κάνω ένα αφιέρωμα στις δέκα αγαπημένες μου μουσικές στιγμές με το πρώτο εφηβικό μου μουσικό είδωλο, αναπολώντας την εποχή που δεν αγαπούσα το Freddie ακόμα. Ενθυμούμενη τον καιρό εκείνο πριν γίνουν οι Queen ο μουσικός μου κόσμος και με μυήσουν στην ιστορία της Μουσικής.

Τα αγαπημένα μου δέκα κομμάτια της Britney-χωρίς να λαμβάνω υπόψη μου τα πιο δημοφιλή- απλώς τα δικά μου αγαπημένα.

1) Don’t Let Me Be The Last To Know:

Από το album ‘’Oops, I did it again’’, μία εξαιρετική RNB’ μπαλάντα, τρυφερή και ρομαντική.  Και μία Britney στην πρώτη της νιότη, στα πρώτα της μουσικά βήματα. Μία εποχή που νόμιζες ότι δεν μπορείς να δεις κάτι πιο τολμηρό από αυτό που έβλεπες στο video clip-πόσο αθώοι ήμασταν κάποτε.

2) My prerogative-Greatest Hits:My prerogative:

Από τα κορυφαία κομμάτια της Britney, για εμένα. Προσωπικά, πάντοτε μου έβγαζε μία αντίδραση για την πίεση και την περιέργεια των δημοσιογράφων και των κουτσομπολίστικων περιοδικών. Η Britney είναι σα να φωνάζει ‘’θα είμαι ο εαυτός μου και θα ζω τη ζωή μου ελεύθερα!’’

3) Stronger:

Ένα από τα καλύτερα ποπ κομμάτια όλων των εποχών, αναμφίβολα, προέρχεται ξανά από το ‘’Oops.. I did it again’’. Ένα τραγούδι που υμνεί την εσωτερική μας δύναμη η οποία μας δυναμώνει στις δυσκολίες και μας κάνει να αναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας, όπως ο φοίνικας.

4) From the bottom of my broken heart:

Η Britney ως εφηβικό είδωλο μίας ολόκληρης εποχής, κυκλοφόρησε πολλές φορές τρυφερά ρομαντικά κομμάτια που περιγράφουν το ερωτικό συναίσθημα με τρόπο γλυκό, ευαίσθητο και εκδηλωτικό.

5) Cinderella:

Δεν είναι τόσο γνωστό κομμάτι, αλλά το θεωρώ από τα καλύτερά της. Από το album Britney του 2001, ένα τραγούδι που μιλάει για την κακομεταχείριση σε επίπεδο συντροφικότητας με εκείνη να παρουσιάζεται ως ‘’Σταχτοπούτα’’.

6) Me  against the music ft. Madonna:

Για την ποπ κουλτούρα το συγκεκριμένο χορευτικό από τα καλύτερα, θεωρώ. Και ήταν και από τις καλύτερες μουσικές συνυπάρξεις η συγκεκριμένη στην ποπ μουσική, πραγματικά.

7) Baby One More Time:

Κορυφαίο ποπ κομμάτι με μία Britney που θύμιζε Αλίκη Βουγιουκλάκη.

8) Oops!… I did it again:

Δεν ήταν απλά ένα κομμάτι, σημάδεψε μία εποχή.

9) Gimme More:

Το θεωρώ ένα από τα τρία καλύτερα ποπ κομμάτια όλων των εποχών. Είναι ένα έπος, ο ρυθμός της μουσικής του είναι ανώτερος από τις δισκογραφίες όλων των ποπ μουσικών του σήμερα. Μία Britney που αξίζει το σεβασμό μου γιατί μπορεί μετά από προβλήματα και πολλές θλίψεις στην προσωπική της ζωή να βγάλει ένα τέτοιο κομμάτι, ερωτικό, ενθουσιώδες, επικό.

10) Break the ice:

Το Blackout το θεωρούσα πάντοτε το καλύτερο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ποτέ. Και αυτό, μαζί με το Gimme More, τα κορυφαία ποπ κομμάτια που έχει πει ποτέ…

http://cityculture.gr/ γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη