Πρωτότυπα αγάλματα

Written by

Αγάλματα που δε φανταζόσουν πως υπάρχουν- και όμως, υπάρχουν. Αγάλματα που αναπαριστούν περίεργες μορφές, υπερφυσικά πλάσματα, μικρές στιγμές της καθημερινότητας με όμως πρωτότυπο και περίεργο τρόπο.

Ας δούμε μερικά από τα πιο παράξενα αγάλματα που υπάρχουν στον κόσμο.

  • Watch Where You Are Going! (De Vaartkapoen)
    Μία υπόγεια μορφή ξεπηδά από τον υπόνομο και αρπάζει το πόδι ενός περαστικού ο οποίος αγωνιά για να διαφύγει. Το περίεργο αυτό γλυπτό με το πρωτότυπο θέμα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, είναι δημιουργημένο από το 1985 και είναι μία ρεαλιστική απεικόνιση μάλλον μίας φανταστικής ιστορίας.
  • Creative Mind At Work
    Ο γλύπτης του παράξενου αυτού γλυπτού, Bruno Catalano, ήθελε να αναπαραστήσει τους ταξιδιώτες που κρατάνε βαλίτσες, αφήνοντας κενό το εσωτερικό τους, συμβολίζοντας την ανάγκη να αναδημιουργήσουν την προσωπικότητά τους.
  • I want to break free
    Μεγάλο και επιβλητικό μνημείο, το οποίο συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπου να σπάσει τα δεσμά του και να αισθανθεί πραγματικά ελεύθερος. Βρίσκεται στην Πενσυλβάνια, τη πολιτεία των ΗΠΑ.
  • Man Hanging Out
    Και όμως, ο «πατέρας της Ψυχανάλυσης», Σίγκμουντ Φρόυντ απεικονίζεται σε αυτό το πρωτότυπο άγαλμα του David Stoney το οποίο βρίσκεται στην Τσεχία, στην πρωτεύουσα Πράγα. Δημιουργήθηκε το 1996 και αναπαριστά τον μεγάλο Ψυχαναλυτή να κρέμεται με το ένα του χέρι. Ο πιο πρωτότυπος ανδριάντας, δεν μπορώ να πω..
  • Creepy «black ghost» στην Κλαϊπέντα
    Στην πόλη της Λιθουανίας βρίσκεται αυτό το πρωτότυπο άγαλμα το οποίο θα σε τρόμαζε σίγουρα αν αμφισβητούσες την ύπαρξή του. Ένα φάντασμα το οποίο κρατάει φανάρι ανασύρεται μέσα από το νερό, κάνοντάς σε –έστω και για λίγο- να πιστέψεις στα φαντάσματα.
  • Breaking Through
    Ένα από τα πιο τρομακτικά μνημεία το οποίο βρίσκεται στο Παρίσι και δείχνει έναν άνθρωπο να περνάει μέσα από έναν τοίχο. Βασισμένο σε έναν ήρωα μυθιστορήματος ο οποίος διαπιστώνοντας πως μπορούσε να περνάει μέσα από τοίχους, ξεκίνησε να ζει μέσα στην ανηθικότητα και την παρανομία. Η δύναμή του όμως αυτή τον εγκατέλειψε ξαφνικά και εκείνος έμεινε κολλημένος στον τοίχο.

Έξι από τα πιο πρωτότυπα αγάλματα του κόσμου. Με χαρά θα ανακαλύψουμε και άλλα..

cityculture.gr/ γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη