Αυτοπεποίθηση – Please Press Start

Written by

Αυτοπεποίθηση,
μια λέξη, ένα αίσθημα που τελευταία με απασχολεί όλο και περισσότερο καθώς όσο μεγαλώνω αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο την τεράστια δύναμη που κρύβει μέσα της.
Μας είναι άκρως απαραίτητη ώστε να πορευτούμε στην ζωή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον εαυτό μας.

Καθημερινά γύρω μου παρατηρώ ανθρώπους που έχουν αυτοπεποίθηση σε μόνιμη βάση προχωρώντας ακάθεκτοι, χαμογελώντας και κλείνοντας το μάτι πονηρά σε ο,τι πάει να σταθεί εμπόδιο μπροστά τους και πιστέψτε με,
τίποτα μα τιποτα δεν είναι ικανό να πτοήσει αυτα τα άτομα.
Σίγουροι για τον εαυτό τους, τα πιστεύω τους, τις επιλογές τους.

Βλέπω όμως κι άλλους αυτούς που η αυτοπεποίθηση δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιό τους πόσο μάλλον στον εαυτό τους που περπατάνε με σκυφτό το κεφάλι χαμένοι στο πουθενά.
Πιστεύοντας οτι όλοι γύρω τους ειναι καλύτεροι απο αυτους.

Το βλέπεις παντού,αν κάνεις μια δοκιμή θα δεις που θα το πρόσεξες κι εσυ.

Όπως στα σχολεία

Eίναι εκείνα τα παιδιά τα σιωπηλά,με το βλέμμα στο πάτωμα που διστάζουν να εκφέρουν γνώμη μέσα στο σύνολο της τάξης. Τα παιδιά που γίνονται υποχείρια των δυνατών παιδιών των επικαλούμενων αρχηγών της παρέας/ Παιδιά άβουλα που επιτρέπουν να επηρεαστεί η ψυχολογία τους αρνητικά εύκολα με το παραμικρό.
Παιδιά χωρίς αυτοπεποίθηση που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος γιατί ειναι αδύνατα να σταθούν στα δικά τους πόδια. Τις περισσότερες φορές δυστυχώς είναι αυτά που γίνονται εύκολα θύματα bulling.

Και αλλού φυσικά

Όπως στον εργασιακό χώρο,στις ανθρώπινες σχέσεις,ερωτικές, φιλικές.
Παντού μα παντού θα βγεις χαμένος εάν δεν διαθέτεις αυτοπεποίθηση.

Και για όσους άργησαν να καταλάβουν την μαγική δύναμη που έχει το από την αυτοπεποίθηση ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Ποτέ δεν είναι αργά να πατήσουν το κουμπί της επανεκκίνησης.

Πόρτο αλλιώς και…

Πίστεψε στον εαυτό σου και την αξία σου,μην υποχωρείς και συμβιβάζεσαι με κανέναν που θα γυρίσει να σε αμφισβητήσει. Κοίτα στον καθρέφτη και χαμογέλα υπερήφανα γι’ αυτό που αντικρίζεις με αγάπη για σένα και πίστη ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα γιατί πολύ απλά μπορείς.

Όταν έρθουν στιγμές αδυναμίας γιατί θα έρθουν κι αυτές και είναι ευπρόσδεκτες,τότε είναι που πρέπει να πατήσεις με όλη την δύναμη σου το START, ώστε να μείνεις συγκεντρωμένος σε εσένα και σε αυτό που είσαι.

Άλλωστε στο ταξίδι της ζωής σου εσύ είσαι οδηγός.  Γι αυτό κράτα γερά το τιμόνι και κοίτα μόνο μπροστά. Κατέκτησε με πίστη και δύναμη όποιον στόχο κι αν έβαλες στο μυαλό σου.

Θυμήσου να μην κατέβεις ούτε ένα σκαλοπάτι από αυτό που έχεις τοποθετήσει τον εαυτό σου, για κανέναν και για τίποτα.

Διότι πολύ απλά πλέον ξέρεις ποιος είσαι και τι μπορείς να καταφέρεις!

cityculture.gr/ γράφει η Βάσω Δραγκιωτη