Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη

Written by

… έχω πλήρη επίγνωση του γεγονότος πως αν και ολόκληρη μουλάρα, εξακολουθώ και πιστεύω πως θα μου φέρεις δώρα! Πάντα πίστευα στο όνειρο, στο ακατόρθωτο ή στο θαύμα, όσο μικρό κι αν είναι, οπότε μην με ξεχάσεις και φέτος!

Για το αν ήμουν καλό κοριτσάκι ή όχι, έχω να δικαιολογηθώ σαν κάτοικος αυτής της χώρας, πως για τις φορές που εξοργίστηκα ή εκτροχιάστηκα πνευματικώς και συναισθηματικώς, δεν φταίω εγώ αλλά όλοι οι άλλοι. Εγώ για την ακρίβεια δεν φταίω ποτέ και για του λόγου το αληθές, ψάξε στις σημειώσεις και τους φακέλους σου και θα δεις ότι είμαι αθώα.

Για φέτος δεν θα σου ζητήσω τα αυτονόητα, γιατί εξυπακούεται πως πρέπει να ευχόμαστε για όλους να είναι υγιείς, να μην υπάρχει πόλεμος, κλάμα, δυστυχία και να βοηθάμε τον διπλανό μας όχι λόγω ημερών αλλά πάντα. Οπότε αυτά τα προσπερνώ.

Τα δώρα που θέλω για φέτος είναι άλλου είδους και φαντάζομαι ότι για εσένα είναι παιχνιδάκι!

1) Δεν αντέχω άλλο να ακούω αριθμούς και νούμερα στην τηλεόραση! Ναι, την έχω κλείσει για αυτό τον λόγο και την ανοίγω μόνον εφ’ όσον το θεωρήσω απαραίτητο. Άνθρωπος είμαι, όμως, μπορεί και να γλιστρήσω στον βούρκο ή να παρεκτραπώ και να μου ξεφύγει το ατίθασο δάχτυλο στο remote control και να θέσω το παλιόκουτο σε λειτουργία. Γίνεται ποτέ ξανά να μην πέσω πάνω σε συνεδριάσεις Eurogroup, φορολογικά ή εικόνες συναλλαγών με πάρα πολλά χαρτονομίσματα που τα επιθυμούμε εγώ κι άλλα τόσα εκατομμύρια Ελλήνων;;; Καλή ιδέα, να μετατεθούν όλες αυτές οι εκπομπές-ειδήσεις, μετά τα μεσάνυχτα που θα βρίσκομαι σε παράλληλο σύμπαν, συνομιλώντας με τον Μορφέα.

2) Θέλω, επίσης, να μην με αντιμετωπίζουν με την τόσο συνήθη και πομπώδη αγένεια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Μια στοιχειώδη ‘καλημέρα’ που στο κάτω κάτω είναι δείγμα πολιτισμού, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Και το βόδι άμα κάνει ‘μουουου’ σε άλλο βόδι, θα του ανταπαντήσει με ‘μουουου’. Ούτε στοιχειωδώς βόδια δεν μπορούμε να είμαστε;;;;; Δεν ζητάω και τίποτα! Απλά, αυτός που με διαόλισε να μην ξαναβρεθεί μπροστά μου σύντομα…. Να σταλεί με δυσμενή μετάθεση, τουλάχιστον για πέντε έτη, στο Τιμπουκτού κι όταν επανέλθει στην χώρα, ας με εξυπηρετήσει. Θα έχω πάρει το αίμα μου πίσω!

3) Επίσης, θα ήθελα να μην βλέπω άλλο γύρω μου παρέες που αντί να συζητάνε όμορφα κι ωραία, παίρνει ο καθείς το κινητό ή το tablet του κι ασχολείται με τα δικά του. Αυτά, έχεις ολόκληρη την μέρα για να τα κάνεις, είναι ανάγκη να τα κάνεις και στην έξοδο; Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί συναντιούνται αφού μπορούν να επικοινωνούν διαδικτυακά. Α, ναι για να μην χαθεί η ανθρώπινη επαφή, μωρέ….!

4) Καλέ μου Άγιε μου Βασίλη, σε παρακαλώ, θέλω να μην έχω γύρω μου αγέλαστους ανθρώπους, μίζερους, γκρινιάρηδες, συνεχώς, διαρκώς κι ασταμάτητα προβληματισμένους και πάνω από όλα μουτρωμένους. Ναι, τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν τα λύνουν. Και εν τέλει, τι φταίω κι εγώ; Έχω λυμένα όλα τα δικά μου, για να λύσω και των άλλων; Εσύ είσαι ο Άγιος και δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να λύσεις! Αλλά στον μικρόκοσμό μου καλό είναι να μην τους έχω, γιατί η αρνητικότητα είναι μεταδοτική!

Αυτές ήταν οι βασικές μου επιθυμίες, αλλά αν τελικά δεν σού είναι και τόσο παιχνιδάκι καθώς φαντάστηκα, συμβιβάζομαι με ένα άρωμα και ένα ταξιδάκι σε μακρινό προορισμό (της επιλογής σου-χατίρια δεν χαλάω). Δύσκολος άνθρωπος, καθώς βλέπεις, δεν είμαι!

Καλή δύναμη με τις παράλογες επιθυμίες όλων των υπολοίπων….

cityculture.gr/ γράφει η Αμαλία Ουζούνη

Υ.Γ. Δεν νομίζω να σου φάνηκα κι εγώ παράλογη ή με εγωιστικές επιθυμίες! Το καλό που σου θέλω….