Αναστασία Παναγιωτοπούλου

Aναστασία έχει τρέλα με τα σκυλιά και μεγαλύτερη τρέλα με το σκύλο της τον Λεόν (ονομασμένος από την ομώνυμη ταινία)! Επίσης, αρνείται να εγκαταλείψει τη Θες/νικη και αντιστέκεται στο γενικευμένο ρεύμα μετανάστευσης, τουλάχιστον ακόμη.

anastasia

Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως το μέτωπο για το περιβάλλον ονόματι «Green-attack», την ομάδα Green-ia, αλλά και τη γνωστή σε όλους «Greenpeace», ενώ συνέχισε να ασχολείται με τον εθελοντισμό γενικότερα, στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών και πρόσφατα στο Thessaloniki 2014. Το 2011 τελείωσε τη σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Α.Π.Θ και με πτυχίο ολκής πέρασε στις μεταπτυχιακές της σπουδές. Το μετά-πτυχίο της είχε να κάνει με την Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση, με ιδιαίτερη εστίαση στο ζήτημα της διαβούλευσης, ως τρόπο λήψης αποφάσεων και συγκεκριμένα στη μελέτη της περίπτωσης ‘X.Y.T.A Κερατέας’. Το μεταπτυχιακό έλαβε χώρα στο όμορφο νησί της Λέσβου, όπου και συμμετείχε στο 5ο Περιβαλλοντικής Πολιτικής αλλά και σε workshop ονόματι «Τα νησιά σε Κρίση», από το οποίο δημοσιεύτηκαν και τα αποτελέσματα σε μορφή έρευνας. Δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και πλεόν συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Δικ.Σύλλογο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ADRgroup London για να γίνει διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια. Η Διαμεσολάβηση είναι ένας θεσμός πολλά υποσχόμενος και νέος για την Ελλάδα, που ανήκει στο φάσμα εναλλακτικών-εξωδικαστικών τρόπων επίλυσης συγκρούσεων και στο εξωτερικό έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Πιστεύοντας σθεναρά πως τα πτυχία είναι μονάχα αυτό που εμείς θέλουμε να τα κάνουμε, θεωρεί πως ο καθένας από εμάς πρέπει να προσπαθεί να μορφώνεται για πάντα και για τα πάντα. Γι αυτό, ασχολείται ιδιαίτερα με το γράψιμο και έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό κύκλο δημιουργικής γραφής στο Κοινωνικό Εργαστήρι «Κήπος». Κείμενα της υπάρχουν στην Παράλλαξη, στον Εξώστη, στο thessaloniki-portal.gr  και συμμετέχει στην κοινότητα του enfo.gr.

Αναμείνατε..

Κείμενα που έγραψε η Αναστασία…