Απαγορεύεται η μουσική, κριτική παράστασης

Written by

Η γνωστή θεατρική ομάδα Κοπέρνικος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με ένα έργο του Άγγελου Αγγέλου γεμάτο χιούμορ και μουσική! Μετά από επιτυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής έρχεται στη Θεσσαλονίκη με άλλο καστ.

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα Κοπέρνικος ξεκίνησε το 2005 από τους Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη και στοχεύει στη σύνδεση παιδιού και θεάτρου μέσα από τη θεατρική δράση και τη σωματική εμπειρία! Βραβεύτηκαν με Κρατικό Βραβείο το 2007 για το θεατρικό τους έργο “ένα Ανάποδο Ταξίδι” και το 2015 για το βιβλίο τους “πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει”. Το έργο τους “ένα αλφάβητο ταξίδι” κέρδισε την διεθνή διάκριση White Raven το 2016!

Το θέατρο Αθήναιον φιλοξενεί αυτό το μιούζικαλ από αρχές Νοέμβρη και αφορά τις ηλικίες 4-12 αλλά είναι ιδανική παράσταση για παιδιά προσχολικής και πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Η αφίσα της παράστασης είναι πολύ πρωτότυπη!

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία όπου ο κύριος Ευδαίμων ( Δερνίκας Γιώργος) ένας στρυφνός, και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός,ο Αχιλλέας (Δημήτρης Κρίκος) μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής. Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά, την ίδια ώρα που ο νεαρός μαέστρος, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην καθόλα αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!»

Οι χιουμοριστικοί διάλογοι μας άρεσαν πολύ και γελάσαμε ιδιαίτερα με τον ρόλο της φάλτσας κας Φαλ-τσα-δόρ από την Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου!!!

Αν θα βελτίωνα κάτι, θα ήταν στα σκηνικά που ήταν ιδιαίτερα λιτά. Η πολυκατοικία θα μπορούσε να είναι πιο μεγάλη από μια ντουλάπα…

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Μουσικής είναι γνωστές σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς κι έχουν δημιουργήσει στον 20 αιώνα ειδικό επαγγελματία ψυχικής υγείας, τον Μουσικοθεραπευτή!

Τα παιδιά στην παράσταση συμμετέχουν, τραγουδούν, επικοινωνούν με τους ηθοποιούς. Το έργο τονίζει την αξία της μουσικής στην καθημερινότητά μας. Η Μουσική του Άγγελου Αγγέλου μας ξεσήκωσε, γίναμε μια παιδική χορωδία και μερικά πιο δυναμικά παιδιά χόρευαν μπροστά στα καθίσματα.

Το έργο δίνει πολλά μηνύματα για την αξία της φιλίας, του σεβασμού και της ελευθερίας. Η μουσική γεφυρώνει διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές γενιές και διαφορετικούς πολιτισμούς, πολύ χρήσιμο στην εποχή της διεθνούς μετακίνησης πληθυσμών λόγω πολέμων κι ανέχειας…

Όλα είναι μουσική“!!! “Όλα είναι μουσική“!!!

Συντελεστές:
Ερμηνεύουν:
Γεώργιος Δερνίκας, Δημήτρης Κρίκος, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική – ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος
Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας
Βοηθ. οργάνωσης παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Εικονογράφηση αφίσας: Άγγελος Αγγέλου
Φωτογραφία: Σοφία Γκορτζή

Πληροφορίες σχετικά με την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ