Απόσπασμα από το νέο άλμπουμ των Pink Floyd

Written by

       

@  Μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου The Division Bell το 1994, οι Pink Floyd θεωρούνταν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ηγετική θέση στον χώρο του progressive rock στο πέρασμα πολλών δεκαετιών. Αν και ο βαρύς ψυχεδελικός ήχος τους χαρακτήριζε στα πρώτα τους χρόνια, κατά την εποχή του Syd Barrett, η έλευση του David Gilmour οδήγησε σε σταδιακή αλλαγή του ήχου τους, προσεγγίζοντας αυτό που η πλειοψηφία του μουσικού κοινού έχει κατατάξει στα ακούσματα της ως Pink Floyd.

@ Ο δίσκος τους που λογικά πάντα θα είναι και ο τελευταίος μιας πλούσιας και ιδιαίτερα πετυχημένης δισκογραφίας, φέρει τον τίτλο The Endless River και κυκλοφόρησε στις 7 Νοεμβρίου σε Αυστραλία και Γερμανία και τρεις μέρες αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο. Η επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος για την επερχόμενη έλευση ενός νέου άλμπουμ δύο δεκαετίες μετά την τελευταία τους κυκλοφορία σκόρπισε ενθουσιασμό στους εκατομμύρια θαυμαστές τους γκρουπ. Είχε γίνει εξ’αρχής γνωστό πως ο Roger Waters δεν θα συμμετέχει στην νέα δισκογραφική δουλειά και πως θα περιλαμβάνονται σε αυτή ηχογραφήσεις του Ρίτσαρντ Ράιτ όσο βρισκόταν εν ζωή. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορούν μέσω της δισκογραφικής εταιρίας Warner Bros η οποία και αγόρασε τα δικαιώματα της μπάντας από την Parlophone το 2013.

@ Το The Endless River βασίστηκε σε ηχογραφήσεις που είχαν γίνει το 1993 και υλικό που έμεινε εκτός του The Division Bell και προοριζόταν να κυκλοφορήσει σε μία συλλογή με τίτλο The Big Spliff. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία ακυρώθηκε μετά τον θάνατο του Ράιτ. Αν και αρχικά οι Γκίλμορ και Μέισον αποφάσισαν ο δίσκος να είναι αποκλειστικά ορχηστρικός τελικά προστέθηκε το κομμάτι Louder Than Words το οποίο περιέχει στίχους γραμμένους από την Samson Polly.

                Pink Floyd – It’s what we do

γραφει ο Φανης Τσοκανας