Αθήνα – Θεσσαλονίκη ψηφίζουμε χ. Εσείς;

Written by

1. Mου αρέσει στην Αθήνα Η Ακρόπολη. Η βόλτα γύρω, τριγύρω, δεξιά, αριστερά, από όπου μπορώ να βλέπω την Ακρόπολη είναι πάντα μαγευτική. Βόλτα γύρω από την Ακρόπολη, Φιλοπάππου, Πνύκα και βρείτε την ιδανική θέση για πικ νικ. Το δικό μας δεν θα σας το μαρτυρήσουμε. Έχει θέα όλη την Αθήνα.

DSC08436

1. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη Η Παραλία. Ατελείωτη, πανέμορφη, μεθυστική πρωί και βράδυ σε χαλαρώνει. Με τα καραβάκια-μπαράκια της, με ποδηλατάδες, με καροτσέρηδες, με τρενάκια, με τα πόδια. Πάντα κάτι έχει να σε προσφέρει. Τα καινούρια μεγάλα παγκάκια ιδανικά για πικ νικ τα βράδια με παγωμένο κρασί και κουβεντούλα ως το πρωί.

DSC06298

 2.Mου αρέσει στην Αθήνα Μικρολίμανο. Καραβάκια, ιστιοπλοϊκά, high society αλλά και low society να συνωστίζονται στα μαγαζιά.  Καφεδάκι, ουζάκι και τα ψαράκια να σουλατσάρουν μπροστά σου. Όλος ο κόσμος μια παρέα. Δεν συνιστάται σε περιόδους με συνωστισμό. Ιδανικά για γενέθλια.

DSC07556

2.Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη Περαία και Αγία Τριάδα. Πόδια μέσα στην άμμο, η Θεσσαλονίκη μπροστά και από τις ωραιότερες δύσεις καθώς τα κεράκια αρχίζουν να τρεμοσβήνουν στα τραπέζια. Και ουζερί και ρακάδικα και μπαράκια και βέβαια βουτιές στη θάλασσα. Ιδανικό περιβάλλον για όρκους αιώνιας αγάπης και άλλων σχετικών μπλα μπλα.

DSC05437

 3.Mου αρέσει στην Αθήνα Ηρώδειο. ΄Αβολα μεν τα καθίσματα, κάποιοι εξακολουθούν να μεταφέρουν τη βλαχομπαροκιά τους αλλά η Ακρόπολη και η βόλτα μετά σε αποζημιώνουν. Αν πετύχετε και καλή παράσταση όλα τα λεφτά. Μην ξαναδώ κοινωνικά happenings δεν θα το αντέξω.

3. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη Θέατρο Δάσους. Θεσσαλονίκη μπρος σου και αν έχει και φεγγάρι ξεχνιέσαι να αγναντεύεις θάλασσα ασημένια μπρος σου πιάτο. Μυστικό! Μην πάτε να πιάσετε θέσεις χαμηλά. Ψηλά να πάτε. Η θέα θα σας αποζημιώσει.

4. Mου αρέσει στην Αθήνα Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Και τα πέριξ. Στοές, εναλλακτικά στέκια, αυλές και όμορφο κοινό να σουλατσάρει.

DSC07946

4. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη Βαλαωρίτου. Μπαράκια ανεπιτήδευτα, νεανικά, μουράτα, (το καλοκαίρι δεν περνάς), ανεβαίνεις σκάλες, ταράτσες, εξώστες και πάλι δεν τα είδες όλα.

5. Mου αρέσει στην Αθήνα Ξεναγήσεις Δήμου Αθηναίων

DSC04714

 5. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη Ξεναγήσεις Δήμου Θεσσαλονίκης .

Και οι δύο έχουν το φανατικό τους κοινό. Σε λίγο όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και παίρνουν απουσίες από τους άλλους

6. Mου αρέσει στην Αθήνα Βαρβάκειος και τα πέριξ. Ευριπίδου, παστουρματζίτδικα, υπόγεια και κρυφές στοές με απλούς ανθρώπους. Μην τα χαλάτε βρε παιδιά με τη δηθενιά σας. Σε αυτά τα στέκια είναι να το χεις λίγο μέσα στο DNA σου. 

DSC07797

6. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη Μοδιάνο , βομβίδια και βρώμικα. Μust ιδιαίτερα τα Σάββατα, την Τσικνοπέμπτη και τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Λόγος για να ταξιδέψεις στη Θεσσαλονίκη μόνο γι’ αυτά. Το αδιαχώρητο. Κλαρίνα και Μπρέγκοβιτς.

DSC00216

7. Mου αρέσει στην Αθήνα Μεγάλη Βρετανία για καφέ ψηλά  με θέα Πλατεία Συντάγματος.

DSC05045

7. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη Ηλέκτρα για καφέ ψηλά με θέα Πλατεία  Αριστοτέλους.

Δυο κλασικά ξενοδοχεία με υπέροχη θέα και τα δύο. Ανάλογα της περίστασης προσφέρονται για καφέ, ποτό και ωραία δείπνα!

8. Mου αρέσει στην Αθήνα

DSC07748

Νησιά Αργοσαρωνικού, Κυκλάδες. Παίρνεις καράβι και χάνεσαι…

8. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη

DSC08755

Χαλκιδική! Γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει! Τι να πει κανείς. Άνευ σχολίων.

 9. Μου αρέσει στην Αθήνα Τζίτζικας και μέρμηγκας και ουζάκι και καλοί μεζέδες με ωραία διακόσμηση. Προσφέρονται σε πολλές περιοχές ανάλογα που είστε.

9. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη «Ελληνικό» και ουζάκι και μεζέδες ατελείωτοι. Τα σαλιγκάρια  must. Out οι δήθεν μάγειροί τους!

10. Μου αρέσει στην Αθήνα Τερκενλής, Χατζής,  Ιανός, Μικέλ, Public…

10. Μου αρέσει στη Θεσσαλονίκη Τερκενλής, Χατζής,  Ιανός, Μικέλ, Public…

Τις αγαπώ και τις δύο….κρατώ τα θετικά τους και αρνιέμαι να δω τα αρνητικά τους