Χαίρε Μαέστρο!

Written by

Δάσκαλε, με τι όμορφα ακούσματα πλημμυρίζεις το μέσα μου! Με πόσα δάκρυα σου αποδεικνύω πως το είναι μου αγγίζεις και με μεταμορφώνεις σε κάτι πιο ανθρώπινο. Στιγμές απλές καθημερινές, που όμως, είναι η έμπνευση για κάτι μεγαλειώδες.

Χαίρε Μαέστρο! Ευχαριστώ που άνοιξες τα αυτιά μου και τώρα απέκτησα μεγαλύτερη αισθητικό κριτήριο σε κάθε καινούργιο άκουσμα που ακούω. Είσαι μεγάλος επειδή μπορείς να δημιουργήσεις μεγαλοφυή μουσική και να την προσαρμόσεις στο στυλ και το ύφος της κάθε ταινίας. Επειδή ξέρεις πως η μουσική δεν είναι μόνο ικανότητα στη σύνθεση ήχων, αλλά πάνω από όλα, ψυχή.

Ο λόγος για τον σπουδαίο Ennio Morricone, έναν συνθέτη που γεννήθηκε για να προσφέρει στη μουσική μοναδικά δημιουργημένες με τόση μαεστρία, στιγμές. Ξέρει ο μεγάλος μουσικός να ευχαριστεί τα αυτιά σου, να σε κάνει πιο καταδεχτικό στα συναίσθημά σου, να σε κάνει να κλάψεις και να δείξεις την ανθρώπινη πλευρά σου.

Χαίρε Μαέστρο! Ξέρεις να διεισδύεις στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και να την εξερευνάς σε κάθε της μέρος κρυφό και σκοτεινό. Ξεγυμνώνεις κάθε συναίσθημα που κρύβουμε επιδέξια μέσα μας και το αναδύεις στην επιφάνεια.

Δεν έχω λόγια να σου πω ευχαριστώ για τα δάκρυα που κυλάνε από τα μάτια μου. Θα αρκεστώ μονάχα σε αυτό:

Χαίρε Μαέστρο!

cityculture.gr/ γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη