Έκτορας Ιωάννου : …και τα σκυλιά τρελάθηκαν

Written by

ektorasioannouΜια συγκινητική ιστορία για την πορεία ενός σκύλου από το pet shop στο σπίτι μιας οικογένειας και από εκεί στους δρόμους, μέχρι να βρει πάλι τη θαλπωρή και την αγάπη από τους ανθρώπους που τον έδιωξαν.

Γραμμένο μέσα από την οπτική των σκύλων και όχι των ανθρώπων το βιβλίο «…και τα σκυλιά τρελλάθηκαν» αποτελεί συγχρόνως ένα παιδαγωγικό παραμύθι για παιδιά (κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού ο συγγραφέας είναι παιδαγωγός) αλλά και ένα πρωτότυπο διήγημα για ενήλικες.

ektoraskylia_1Τοποθετημένο χρονικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει με χιούμορ και ευαισθησία τις δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική δυσπραγία. Φωτίζει επίσης τις σχέσεις των ανθρώπων με τα σκυλιά, ιδιαίτερα στη λανθασμένη συμπεριφορά των πρώτων που οδηγεί στην εγκατάλειψη των «καλύτερών» φίλων τους, στο δρόμο και στη διόγκωση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων στους δρόμους.

Η θέα κουταβιών προς πώληση σε βιτρίνα πετ σοπ υπήρξε το έναυσμα για μια σειρά από συναισθηματικές αντιδράσεις και για τη συγγραφή του βιβλίου.

Το νέο βιβλίο του Έκτορα Ιωάννου «…και τα σκυλιά τρελάθηκαν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζήτη.