«Έλα» το νέο τραγούδι του τραγουδοποιού Αδριανού Νόνη

Written by

Το νέο τραγούδι του τραγουδοποιού Αδριανού Νόνη κυκλοφόρησε από τις μουσικές παραγωγές «Μικρός Ήρως». Έχει τίτλο «Έλα» και την μουσική υπογράφει ο ίδιος ο Αδριανός ενώ τους στίχους ο Γιώργος Γκρίλης.
Άκουσέ το εδώ:

Ο Αδριανός Νόνης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Εκεί έφτιαξε το πρώτο του τοπικό συγκρότημα και στην πορεία ακολούθησαν αρκετα ακόμα σχήματα σε ροκ,μπλουζ και τζαζ ύφος. Μετά το σχολείο εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και γράφτηκε στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών για κλασσικές σπουδές μουσικής. Ταυτόχρονα εμφανιζόταν ως κιθαρίστας-τραγουδιστής σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.
Το 1998 δημιουργούνται οι ΑΝΙΜΑ όπου παίζει κιθάρα και γράφει μουσική.
Το 2000 παίρνει πτυχίο στο ειδικό αρμονίας με άριστα. Παράλληλα κυκλοφορούν με τους ΑΝΙΜΑ οι «Παράξενες μέρες» από την Άνω Κάτω Records .
Το 2004 γράφει το τραγούδι «σ’αγαπω» που το 2005 κυκλοφορεί με τους 4play απ’την virusmusic.
Το 2007 συμμετέχει στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης ως συνθέτης και στιχουργός με το τραγούδι «κοίτα με».
Το 2008 παρουσιάζει στο booze coperativa το τραγούδι «να σε ζητάω»με την ομάδα μελοποίησης του σεμιναρίου στιχουργικής του Θράσου Καμινάκη και της Δήμητρας Γαλάνη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θοδωρή Κοτονιά. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγουδι «ο τοίχος».
Το Δεκέμβρη του 2010 κυκλοφορεί το άλμπουμ με τίτλο «χαμογελάω» και επιμελείται την μουσική στο έργο Blitz blitz,το παιχνίδι των δυο φυλ(λ)ων.του Θράσου Καμινάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανελλου.
Το 2013 κυκλοφορούν τα τραγούδια του «χαρταετός» και «το γεράνι» που ερμηνεύει η Λιζέτα Καλημέρη και συμμετέχει ως μουσικός και ερμηνευτής στο άλμπουμ «Όνειρα σφραγίζω» της Εύας Λουκατου.
Το 2014 τραγουδάει για την παράσταση «καβγαδιζοντας με τον Γκολντόνι» σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Κανέλλου και μουσικη επιμελεια του Γιώργου Ανδρέου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το τραγούδι του «Σαν το φτερό» που ερμηνεύει η Ελένη Νόνη και συμμετέχει στο άλμπουμ «Μικρόγειος» του Απόστολου Καλτσά ως ερμηνευτής .
Το 2017 κυκλοφορεί σε παραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, το τραγούδι του «Φώτα πορείας»σε ερμηνεία της Ελένης Νόνη. Παράλληλα με το τραγούδι διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα και ασχολείται με την επιμέλεια , παραγωγή και την ενορχήστρωση.

cityculture.gr/ γράφει η Μαρία Δαμάσκου