Ελληνικό καλοκαίρι: Ποια Μύκονος και ποια Ικαρία; Αντίπαρος!

Written by

Ελληνικό καλοκαίρι: Ποια Μύκονος και ποια Ικαρία; Αντίπαρος!

Και πάλι το hot ερώτημα «Που θα πάμε φέτος το καλοκαίρι;». Και μαλώνεις με τις/τους φίλες/ους σου, γιατί ο ένας θέλει Μύκονο και ο άλλος Ικαρία. Ο ένας θέλει διασκέδαση και ο άλλος χαλάρωση. Εσύ, λοιπόν, βρίσκεσαι κάπου στη μέση. Τι κάνεις;

α. Τους παρατάς και πας μόνος σου διακοπές
β. Κάνεις το χατίρι του πρώτου
γ. Κάνεις το χατίρι του δεύτερου
δ. Βρίσκεις μια μέση λύση

Αν επέλεξες την πρώτη ή την τελευταία επιλογή, ο προορισμός είναι ένας. Θυμάσαι εκείνο το νησάκι που λέγεται Πάρος; Ωραία. Τώρα ξέχνα το! Αντίπερα της Πάρου απλώνεται η Αντίπαρος. Απλώνεται ένα νησί που συνδυάζει χαλάρωση και διασκέδαση.

Αντίπαρος και πάλι Αντίπαρος

Για εναλλακτικούς τύπους, το φημισμένο cult camping της Αντιπάρου είναι το καλύτερο μέρος για διαμονή. Για τη μεταφορά σου εκεί θα χρησιμοποιήσεις το βανάκι που περνάει από το λιμάνι και είναι σα ξεχασμένο από άλλη εποχή. Εάν είναι solo ταξιδιώτης, εκεί θα βρεις αμέσως παρέα. Εάν έχεις παρέα, τότε εκεί θα την μεγαλώσεις. Και μην ξεχνάς, η παραλία που φιλοξενεί το camping είναι φημισμένη για πολλούς λόγους. Εάν δεν είσαι τόσο εναλλακτικός τύπος, η Αντίπαρος έχει ωραιότατα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, για τα οποία δε θα επεκταθώ, ψάξε να τα βρεις.

Και αφού έχεις βρει και το μέρος διαμονής και έχει επιλέξει κάποια από τις πολλές παραλίες που έχει, είτε με χαλίκι, είτε με απαλή αμμουδιά, ή απλά κατσάβραχα∙ και αφού έχεις δει το σπήλαιο και έχεις κάνει βόλτα με το γνωστό καραβάκι το γύρω του νησιού και έχεις δει τον αρχαιολογικό χώρο στο μικρό νησάκι, το επονομαζόμενο Δεσποτικό και κάτι γίδια να βοσκάνε∙ ώρα για έξοδο.

Το απογευματάκι σε έχει κόψει η λόρδα και θες να φας. Επιλογές: στο λιμάνι, στον Σιφνέικο γιαλό ή στον κεντρικό δρόμο. Διαφημίσεις δεν κάνουμε! Επιδόρπιο; Ένα παγωτατζίδικο έχει το νησί, δοκίμασε και μετά γράψε μου αν έχεις φάει καλύτερο. Κι ύστερα, ποτό. Πού; Στην πλατεία του νησιού. Μπορεί να είναι μία, αλλά οι επιλογές σου είναι υπέρ αρκετές. Μαγαζιά για όλα τα γούστα. Ακούς ελληνικά; Έχει. Ακούς ροκ; Έχει; Μέταλ; Κι απ’ αυτό. Ακούς ότι του φανεί του Λολο- Στεφανή; Έχει! Ακούς House; Κι απ’ αυτό μπόλικο θα βρεις. Αλλά μόλις κλείσουν τα μπαράκια της πλατείας (λόγω της νέα τοπικής συμφωνίας), όλοι ξεχύνονται στα afterάδικα. Την ιστορική Disco και το φημισμένο Μύλο. Διαλέγεις και παίρνεις.

Ελληνικά ή ξένα, διασκέδαση ή χαλάρωση, ησυχία και φασαρία, μόνος ή με παρέα, νέος ή γέρος, η Αντίπαρος ίσως αποτελέσει και για σένα τον ιδανικό προορισμό για φέτος.

cityculture.gr/ γράφει η Ami Patsi