«Εμένα ο γιος μου» μικρού μήκους ταινία του Χάρη Καραουλάνη

Written by

Η ταινία «Εμένα ο γιος μου» ύστερα από το Barcelona Planet Film Festival της Ισπανίας οπού ήταν υποψήφια για ένα ακόμα βραβείο συνεχίζει το ταξίδι της.

Επόμενος σταθμός το Λονδίνο στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου London Greek Film Festival, όπου θα προβληθεί το Σάββατο 20 Μαΐου. Έχοντας μια επιτυχημένη πορεία σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ συνεχίζει την πορεία της, καθώς επίσης μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η προβολή της ταινίας και στην κινηματογραφική λέσχη της Άνδρου.

Υπόθεση
Ο Σπύρος βγάζει βόλτα στο πάρκο μια ηλικιωμένη κυρία με κινητικά προβλήματα. Η κυρία μιλάει ακατάπαυστα για τον γιο της. Όταν θα θελήσει αργότερα να του τηλεφωνήσει, θα ανακαλύψει ότι το κινητό της έχει κλαπεί.
Μια κοινωνική ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις και τον κύκλο της ζωής που μας θυμίζει πως ότι έχουμε δεν είναι δεδομένο και μπορεί να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη.
Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τον γιο της. Η ανάγκη του ανθρώπου να δώσει αγάπη και να νιώσει αγάπη είναι το μοναδικό φάρμακο που δεν μπορεί να αγοράσει.

Πρόκειται για μια ταινία η οποία μιλάει για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και τον κύκλο της ζωής αγγίζοντας με ευαισθησία την καθημερινότητα που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι γύρω μας.

Η ταινία «Εμένα ο γιος μου» ξεκίνησε να προβάλλεται σε κινηματογραφικά φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο του 2016, κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, ενώ στην συνέχεια απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στο Bridges International Film Festival.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Χάρης Καραουλάνης
Σενάριο: Δημήτρης Χιωτέλλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Όλγα Αβραμίδου
Μουσική: Γιάννης Ανδρουλακάκης
Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Βαρβεράκη, Χρήστος Κυριακός, Ελεάνα Γρηγορίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρόζα / Σκρίπτ: Λία Μυριδάκη / Βοηθοί Εικονολήπτη: Δήμητρα Σιόντα, Βιβή Βλασταρά / Μοντάζ – Color Correction: Βάσια Παπαηλίου / Ηχοληψία – Μιξάζ: Μιχάλης Μωρακέας / Βοηθός ηχολήπτη: Γεωργία Δαμίγου / ΄Β βοηθός ηχολήπτη: Στέλιος Ιωάννης Καπάνταης / Κοστούμια: Αφροδίτη Βαφειάδου, / Φωτογράφος Αφίσας – Backstage: Βιβή Βλασταρά / Σχεδιασμός Αφίσας: Μάνος Κακούρης
Οργάνωση Παραγωγής: Χάρης Καραουλάνης, Αντιγόνη Ρόζα

Παραγωγή: Δημήτρης Καραουλάνης
Είδος: Κοινωνικό Δράμα
Έτος: 2016
Διάρκεια: 7’