Εμένα Ο Γιος Μου- μικρού μήκους ταινία του Χάρη Καραουλάνη

Written by

Εμένα ο γιος μου, 2016, 7′, (My own son)
Yποψήφια για το βραβείο καλύτερης αφηγηματικής ταινίας μικρού μήκους

Η νέα ταινία μικρού μήκους του Χάρη Καραουλάνη «Εμένα ο γιος μου» ύστερα από την βράβευση της στο Bridges International Film Festival συνεχίζει την πορεία της. Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή βρίσκεται στο διαγωνιστικό τμήμα του Barcelona Planet Film Festival της Ισπανίας και είναι η μοναδική ελληνική υποψήφια ταινία για το βραβείο καλύτερης αφηγηματικής ταινίας μικρού μήκους.

Υπόθεση
Ο Σπύρος βγάζει βόλτα στο πάρκο μια ηλικιωμένη κυρία με κινητικά προβλήματα. Η κυρία μιλάει ακατάπαυστα για τον γιο της. Όταν θα θελήσει αργότερα να του τηλεφωνήσει, θα ανακαλύψει ότι το κινητό της έχει κλαπεί.
Πρόκειται για μια ταινία η οποία μιλάει για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, τον κύκλο της ζωής και αγγίζει με ευαισθησία την καθημερινότητα που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι γύρω μας. Είναι μια ταινία που εστιάζει διαφορετικά στις ανθρώπινες σχέσεις και μας θυμίζει ότι η ζωή έχει και άλλη πλευρά εκτός από αυτή που επιβάλλει η μονότονη καθημερινότητα.

Η ταινία «Εμένα ο γιος μου» ξεκίνησε να προβάλλεται σε κινηματογραφικά φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο του 2016, κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, ενώ στην συνέχεια απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στο Bridges International Film Festival.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Χάρης Καραουλάνης
Σενάριο: Δημήτρης Χιωτέλλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Όλγα Αβραμίδου
Μουσική: Γιάννης Ανδρουλακάκης
Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Βαρβεράκη, Χρήστος Κυριακός, Ελεάνα Γρηγορίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρόζα / Σκρίπτ: Λία Μυριδάκη / Βοηθοί Εικονολήπτη: Δήμητρα Σιόντα, Βιβή Βλασταρά / Μοντάζ – Color Correction: Βάσια Παπαηλίου / Ηχοληψία – Μιξάζ: Μιχάλης Μωρακέας / Βοηθός ηχολήπτη: Γεωργία Δαμίγου / ΄Β βοηθός ηχολήπτη: Στέλιος Ιωάννης Καπάνταης / Κοστούμια: Αφροδίτη Βαφειάδου, / Backstage – Poster Photographer: Vivi Vlastara / Poster designer: Manousos Kakouris
Οργάνωση Παραγωγής: Χάρης Καραουλάνης, Αντιγόνη Ρόζα

Παραγωγή: Δημήτρης Καραουλάνης

Είδος: Κοινωνικό Δράμα

Έτος: 2016

Διάρκεια: 7’