Ευαγγελία Κανταρτζή

Η Ευαγγελία Κανταρτζή είναι Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

ΣΠΟΥΔΕΣ

lia

Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

Φιλοσοφική Σχολή  ΑΠΘ

Μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Διδακτορικό στο Institute of Education, University of Hull

Φοίτηση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διδακτική εμπειρία ως φιλόλογος και δασκάλα σε δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ως στέλεχος εκπαιδευτικής διοίκησης από το 2003. Διδασκαλία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως διδάσκουσα  Π.Δ 407/80 του ΠΤΔΕ Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και ως διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο).

Επιμορφωτική εμπειρία 1000 ωρών ως διδάσκουσα και ως σχολική σύμβουλος. Συμμετοχή σε προγράμματα εξομοίωσης του ΠΤΔΕ Θεσσαλονίκης, σε επιμορφωτικά προγράμματα των ΠΕΚ, του ΟΕΠΕΚ, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Συμμετοχή σε προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού (Διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: http://www.isotita-epeaek.gr/ipostirktiko_iliko/Dhmot_Theoritikis_7.pdf).

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓO

Το συγγραφικό έργο περιλαμβάνει περίπου 100 δημοσιεύσεις. Μονογραφίες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά,  εισηγήσεις σε συνέδρια με πρακτικά, αρθρογραφία σε εφημερίδες.

Κείμενα που έγραψε η Ευαγγελία…