«Οι 50 Καλύτερες Επιχειρηματικές Ιδέες μέσα στην Κρίση»

Written by

Ο εκδοτικός οίκος Rosili  παρουσιάζει τη νέα κυκλοφορία με τίτλο «Οι 50 Καλύτερες Επιχειρηματικές Ιδέες μέσα στην Κρίση» του συγγραφέα Ιωάννη Πρωτοπαπαδάκη.

Το βιβλίο είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες. Ο συγγραφέας παρουσιάζει τις 50 επιχειρηματικές ιδέες που αναπτύχθηκαν και ευδοκίμησαν μέσα στην κρίση. Πρόκειται για start up επιχειρήσεις που παρά τις δύσκολες οικονομικές  συνθήκες πήραν το ρίσκο και με όπλα τους το όραμα, τους στόχους, τη στρατηγική και το άρτια καταρτισμένο πλάνο ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους, καινοτόμησαν και πέτυχαν.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται οι startups:
  Chillbox
  Mikel
  Νήσος
  Green Cola
  Zylo
  Sun of a beach
  Quizdom
  Incrediblue
  Deliveras
  Taxibeat

Το βιβλίο συνιστά ένα πρωτοποριακό εγχειρίδιο επιχειρηματικότητας το οποίο, αναλύοντας την ιστορία και το μυστικό της επιτυχίας των 50 επιχειρήσεων, θα μας υπενθυμίσει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα και θα μας εμπνεύσει για να χαράξουμε τη δική μας επιτυχημένη πορεία στο επιχειρείν. Μάλιστα, στον επίλογο του βιβλίου ο συγγραφέας αναφέρει τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ίδρυση μιας νεοφυούς επιχείρησης.
Η επαγγελματική επιτυχία προκύπτει όχι κάνοντας ό,τι κάνουν οι άλλοι καλά, αλλά κάνοντας κάτι που οι άλλοι είτε δεν μπορούν να κάνουν καθόλου ή δεν μπορούν να κάνουν καλά.  

[Τζον Κέι – διακεκριμένος Βρετανός οικονομολόγος]

 

Συγγραφέας Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης

ISBN 978-618-5131-18-0
Λιανική τιμή με ΦΠΑ (6%)18,77 €
Έτος Έκδοσης2016
Σελίδες208
Διάσταση / Εξώφυλλο17 x 24 /  Μαλακό

 

Κριτικές βιβλίου

«Μία εξαιρετική παρουσίαση του πλήρους φάσματος της start up σκηνής που άνθισε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Ένα βιβλίο που όλοι θα έπρεπε να διαβάσουν καθώς είναι η ζωντανή απόδειξη ότι με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.»
Ανθία Βλασσοπούλου, Co Founder  Athens Insiders

«Το βιβλίο καταφέρνει με λιτό αλλά περιεκτικό τρόπο να αναδείξει την προσπάθεια επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, που τόλμησαν να ανοίξουν τα φτερά τους μέσα στην κρίση. Περισσότερο όμως, προσπαθεί να εμπνεύσει, να δώσει ιδέες και να ξυπνήσει την έμφυτη επιχειρηματικότητα του Έλληνα, η οποία με τη σειρά της θα γεννήσει ελπίδα και ακόμα περισσότερες νέες ιδέες και προσπάθειες, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο.»
Νίκος Χατζηανδρέου, Ιδρυτής/Ιδιοκτήτης Organic Islands

«Η δημιουργία και η έμπνευση είναι ταυτόσημες και σημαντικό μέρος μιας ενδιαφέρουσας πορείας. Αν ψάχνετε για συνταγή επιτυχίας, υπάρχει και είναι κρυμμένη στις σελίδες αυτού του πρωτοποριακού ‘’εγχειριδίου επιχειρηματικότητας’’ στο οποίο ξετυλίγονται μικρές ιστορίες επιτυχίας, με την ελπίδα να γεννήσουν νέες και να εμπνεύσουν ανθρώπους νέους στην ψυχή»
Θοδωρής Σπηλιώτης, Founder & CEO ESURVEY