Οι Αμερικανοί και οι παραμάνες μετά την εκλογή του Trump

Written by

Ο Donald Trump είναι επίσημα πλέον ο νέος πλανητάρχης και οι Αμερικανοί ακόμα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη.

Πολλές είναι οι κοινωνικές ομάδες που νιώθουν αμηχανία και φόβο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς στους περισσότερους είναι γνωστές οι προεκλογικές δηλώσεις του Trump. Αναφορικά με το ότι θα απαγορεύσει την είσοδο των Μουσουλμάνων στη χώρα αλλά έχει προβεί και σε ρατσιστικά, σεξιστικά σχόλια προς τις γυναίκες και προς διαφορετικές εθνικότητες που ζουν στην Αμερική. Αυτά σε συνάρτηση με τα γκράφιτι ρατσιστικού περιεχομένου, που έχουν εμφανιστεί σε όλη τη χώρα, αλλά και μετά τις ομολογίες ανθρώπων που άρχισαν να δέχονται παρενοχλήσεις, έπειτα από την εκλογή του Trump. Είχαν ως αποτέλεσμα, να οργανωθούν πολλές διαδηλώσεις και ήδη οργανώνονται κι άλλες, χωρίς όμως να έχουν ουσιαστικά κάποιο αποτέλεσμα, καθώς το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Εν μέσω αυτών των διαδηλώσεων λοιπόν, οργανώθηκε και ένα κίνημα, εμπνευσμένο από το κίνημα που είχε δημιουργηθεί στη Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit, που επέλεξε να κάνει κάτι διαφορετικό, με πιο συμβολικό χαρακτήρα. Kαλώντας τον κόσμο να δηλώσει τη στήριξη του, σε όλους εκείνους που νιώθουν ανησυχία για εκείνα που θα αποφασίσει η νέα κυβέρνηση φορώντας στα ρούχα τους σε εμφανές σημείο μια παραμάνα.

Ήδη πολλοί Αμερικάνοι ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media φορώντας παραμάνες, ανακηρύσσοντας τους εαυτούς τους “ασφαλή μέρη” και δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο δημόσια την υποστήριξή τους σε αυτούς τους ανθρώπους.
paramana-1 paramana-2 paramana-3

 

Υ.Γ: #safetypin λοιπόν, μια μικρή χειρονομία που βοηθά τους ανθρώπους να μην νιώθουν μόνοι…

cityculture.gr/ γράφει η Φρειδερίκη Παπαϊωάννου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ: #safetypin λοιπόν, μια μικρή χειρονομία που βοηθά τους ανθρώπους να μην νιώθουν μόνοι…