Η ελληνική μουσική του 1950 συναντά αυτή του 2007

Written by

@ Υπόγεια Ρεύματα για σήμερα. Από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής. Σχηματίζονται το 1992 στην Αθήνα. Μετά από δύο χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ”Ο μάγος κοιτάζει την πόλη”. Μια κασέτα με ηχογραφήσεις από κάποια πρόβα τους φτάνει στο ραδιοφωνικό σταθμό ”Τικ-Τακ” της Καλλιθέας όπου ο Δημήτρης Χατζόπουλος τους ξεχωρίζει. Έκτοτε μετρούν οχτώ ολοκληρωμένα άλμπουμ. Μεταξύ αυτών μια ηχογραφημένη live εμφάνισή τους στο Θέατρο Βράχων το 1996 αλλά και η συνεργασία τους με τον Θάνο Μικρούτσικο στην κυκλοφορία του δίσκου ”Τους έχω βαρεθεί” το 2009.

@  Ο τραγουδιστής τους Γρηγόρης Κλιούμης τυγχάνει να γνωρίζω πως υπήρξε πολύ κοντά σε νεαρό συγκρότημα φίλων μου από το Λουτράκι Κορινθίας. Η βοήθεια του δεν περιορίστηκε στην προβολή της μουσικής τους αλλά ο ίδιος συμμετείχε σε τραγούδι του νέου γκρουπ τότε.

@ Το τραγούδι είναι γραμμένο από τον Μανώλη Χιώτη και κυκλοφορεί το 1950. Ερμηνεύεται από την Μαρίκα Νίνου, Νίκο Βούλγαρη και τον ίδιο τον Χιώτη. Η ελληνική μουσική του 1950 συναντά αυτή του 2007. Κοινοί λόγοι, κοινά συναισθήματα.

 

Υπόγεια Ρεύματα – Παράξενη κοπέλα

 

Lyrics

Τι παράξενη κοπέλα είσαι `συ
τι μεράκια έχεις και σε βασανίζουν;
Ώρα τώρα το `χεις ρίξει στο κρασί
και τα μάτια σου τα βλέπω να δακρύζουν.

Τι μυστήριο κορίτσι είσαι `συ
μια σε βλέπω στα μεταξωτά ντυμένη,
μια σε βλέπω να τα πίνεις σαν τρελή
κι από ντύσιμο πολύ κακοφτιαγμένη.

Τι παράξενη κοπέλα είσαι `συ
δεν μ’ αρέσει η ζωή αυτή που κάνεις.
Άσε πλέον τις ταβέρνες το κρασί,
σου το λέω πως στην ψάθα θα πεθάνεις.

γράφει ο Φάνης Τσοκανάς