Οι τροχιές των ανθρώπων

Written by

Anshan Crossroads at Night

Πέρα από τις τροχιές των πλανητών υπάρχουν και οι τροχιές των ανθρώπων τόσο ανεξήγητες όσο και οι πλανητικές θεωρίες.

 

Πολλές φορές στη ζωή μας αγνοούμε το αυτονόητο και αποφεύγουμε να αντιληφθούμε την κρυμμένη λογική που κρύβεται πίσω από το κάθε τι. Η οποιαδήποτε απόπειρα σκέψης μοιάζει διαστημικό ταξιδάκι και καταλήγουμε στο να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Υπάρχει τύχη όμως; Και αν υπάρχει, πού συχνάζει; Πώς μπορεί να την προσεγγίσει  κάποιος;

Άλλοι την ονομάζουν κισμέτ, άλλοι μοίρα, ίσως και πεπρωμένο.  Όλοι την αποδέχονται σαν μια δύναμη που καθορίζει την εξέλιξη των ζωών μας. Τι είδους δύναμη;  Μας εξουσιάζει ή εμείς κρύβουμε μια κρυφή ικανότητα να την έλκουμε χωρίς να το ξέρουμε;

Αν η επιστήμη της φυσικής βρισκόταν πιο κοντά μας θα την αφήναμε να εξηγήσει καλύτερα της ζωή μας. Θα καθιστούσε το σύμπαν οικείο και μέρος της ζωής μας, θα μας έκλεινε το μάτι αποκαλύπτοντας πολλά από τα μυστικά που αναζητούμε σε ψυχολόγους και αέναες συζητήσεις.

planet 2

Το σύμπαν βρίσκεται  πιο κοντά μας απ’ όσο φανταζόμαστε και η γέφυρα που μας ενώνει δεν είναι άλλη από τις επιθυμίες μας. Επιθυμίες και όνειρα οι δρόμοι που πάνω τους σχεδιάζουμε τη ζωή μας. Με βάση αυτά, ο άνθρωπος είναι το πιο μαγικό όν. Είναι ικανός για τα πάντα αρκεί να το θελήσει, να το επιθυμήσει και να το ονειρευτεί. Αρκεί η ισχυρή του θέληση για να ξεκινήσει το ταξίδι προς την εκπλήρωση των πιο ανομολόγητων στόχων.

 

Οι άνθρωποι που συναντάμε στη ζωή μας, οι σημαντικοί άνθρωποι που μας στιγματίζουν, κρίνουν το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε όσα λαχταράμε και σηματοδοτούν το πόσο επιτυχής μπορεί να είναι η πορεία μας. Άλλοτε η παρουσία των ιδανικών ατόμων μας ανεβάζει στα αστέρια και άλλοτε ο συγχρωτισμός με τα λάθος άτομα, μας βουτάει στην απόγνωση.

Άνθρωποι κινούνται παράλληλα και ποτέ δεν συναντιούνται ενώ θα έπρεπε γιατί θα ταιριάζανε. Άνθρωποι που κινούνται παράλληλα και την κατάλληλη στιγμή εισβάλει βίαια ο ένας στο ενεργειακό πεδίο του άλλου δημιουργώντας το προσωπικό του «bing bang».. Αυτό που μας συνδέει με το σύμπαν είναι πως μοιραζόμαστε τους ίδιους μηχανισμούς. Το σύμπαν δημιουργήθηκε από μια ισχυρή έκρηξη ενώ στην περίπτωση των ανθρώπων αντίστοιχα η ευτυχία ή η δυστυχία μπορεί να ακολουθήσει μετά από μια ισχυρή έκρηξη ενέργειας.

 

retrogradeΚάπως έτσι γεννιούνται οι έρωτες και αλλάζουν τα ριζικά των ανθρώπων, όταν οι ισχυρές ελκτικές ή οι μαγνητικές δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μέχρι χτές άγνωστων ανθρώπων, εξαιτίας ενός απροσδόκητου παράγοντα, χάνουν την ισορροπία τους και τους φέρνουν πιο κοντά.

Για όποιον δεν το γνωρίζει υπάρχει μια λογική που διέπει την φύση. Μια ήρεμη ισορροπία που καθορίζει τα πάντα. Υπάρχει παντού η σχέση δράση-αντίδραση που δεν ερμηνεύεται τόσο ως ανταπόδοση άλλα ως μια υποσυνείδητη δικαιοσύνη που καθορίζει την φύση.

Τίποτα δε γίνεται τυχαία.  Όλα είναι αποτέλεσμα κάποιας αιτίας και οι συνέπειες τους θα σταθούν αιτία για τη δημιουργία μιας νέας  κατάστασης.  Οι άνθρωποι δεν συναντιούνται τυχαία και σπάνια γνωρίζουν οι ίδιοι τον λόγο της αλληλεπίδρασης των σχέσεων  που τους συνδέουν.  Η μία κίνηση φέρνει την άλλη όπως στο σκάκι. Το αποτέλεσμα της νίκης μπορεί να είναι λόγω πολλαπλών κινήσεων που αρχικά φαίνονταν τυχαίες ενώ δεν ήταν.

 

Ο καθοριστικότερος παράγοντας της πορείας στο σύμπαν είναι η ανθρώπινη σκέψη.  Μόνο αυτή μπορεί να μας φτάσει μακριά και να μας φέρει κοντά σε ότι είναι καλό για εμάς. Απαραίτητο λοιπόν είναι να δίνουμε μια ποιότητα στις σκέψεις μας, αφού το περιεχόμενο τους είτε μας απομακρύνει ή μας προσεγγίζει στα σωστά πράγματα και στους σωστούς ανθρώπους.

 

Οι τροχιές των ανθρώπων τέμνονται ή δε τέμνονται  όχι γιατί μια ανώτερη δύναμη τις κινεί. Εξαρτώνται αποκλειστικά από την δύναμη της σκέψης μας να αποκτήσουμε κάτι, στηριζόμενοι όμως στον προσωπικό μας αγώνα και έχοντας ως γνώμονα το να μην αδικήσουμε κάποιον.

 

Εν κατακλείδι θα ήταν καλό να θυμόμαστε πως επιτυχείς δεν είναι μόνο οι τροχιές που φέρνουν «πλούτο» στη ζωή μας, αλλά και όσες δεν διασταυρώνονται με αρνητικές καταστάσεις- το κακό συναπάντημα δηλαδή-.

 

Μόνο με καθαρό μυαλό και μεγάλη καρδιά, πίστη και αφοσίωση διαγράφονται οι τροχιές που οδηγούν καταληκτικά στην ευτυχία μας.

 

Ντίνα Γιαννουπλάκη