Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο ¨Μικρός Πρίγκηπας¨, δεν σταματάει να ονειρεύεται

Written by

Ο Luka Tavčar είναι ένα παιδί 12 ετών, σαν όλα τα άλλα. Η διαφορά του είναι πως του έχει στερηθεί η δυνατότητα να ζει σαν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Λόγω μιας ανίατης αρρώστιας είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ανήμπορος να χαρεί όπως οι συνομήλικοι του.

Matej_Peljhan_04

Η θέληση του μικρού για ζωή και χαρά οδήγησε τους γονείς του στο Matej Peljhan, έναν από τους ψυχολόγους στο κέντρο αποκατάστασης CIRIUS στη Λιουμπλιάνα, όπου ο Luka είναι ασθενής, ο οποίος τύχαινε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. ζει σαν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Λόγω μιας ανίατης αρρώστιας είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ανήμπορος να χαρεί όπως οι συνομήλικοι του.

 

 

Matej_Peljhan_05Στην αρχή ο φωτογράφος δίστασε, μη μπορώντας να σκεφτεί πως θα κατάφερνε να ικανοποιήσει το όνειρο του μικρού Luka. Όντας ο ίδιος άτομο με αναπηρία, μικρός έχασε το δεξί χέρι και το αριστερό μάτι του, ήταν σε θέση να ταυτιστεί με τον μικρό χωρίς όμως να μπορεί να καταλήξει σε ένα ωραίο concept.

Eν τέλει, με τη βοήθεια ενός φυσιοθεραπευτή σκέφθηκε να απλώσει στο πάτωμα πανιά κι με τη βοήθεια της φαντασίας να δημιουργήσει με το φακό του διάφορες σκηνές, όπως ένα παιχνίδι μπάσκετ, μια κατάδυση, μια βόλτα με skateboard κλπ με πρωταγωνιστή τον Luka.

 

Matej_Peljhan_06

 

«Θέλει να παραμείνει θετικός» λέει ο Peljhan, «η φαντασία του τον βοηθάει να ξεπερνάει τα φυσικά εμπόδια.., όσο για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.. «τις λατρεύει». Η σειρά φωτογραφιών πήρε το όνομα Μικρός Πρίγκηπας. Οι λόγοι ευνόητοι! Η αναπηρία του μικρού πρίγκιπα δεν τον σταματάει από το να ονειρεύεται και αυτές οι φωτογραφίες του δίνουν το έναυσμα για πολλά ωραία φαντασιακά ταξίδια.

 

 

 

Matej_Peljhan_01

 

 

Matej_Peljhan_03 Matej_Peljhan_07