Κάτοπτρα και Άλλα

Written by

Σε μια υπέροχη πολυκατοικία της Τσιμισκή, πνιγμένη ανάμεσα στα πολυκαταστήματα, με μια βαριά σιδερένια εξώπορτα και την αισθητική ενός παλιού αστικού αρχοντικού, βρίσκεται η γκαλερί «Λόλα Νικολάου» όπου φιλοξενείται η έκθεση «Κάτοπτρα και Άλλα».

Καθρέφτες, ξύλο, μέταλλο, χοντρές βίδες και παξιμάδια, γρανάζια, βαριές αλυσίδες, κλειδαριές και δαντελένια καπέλα φωτιστικών μπλέκονται σε ένα εντυπωσιακό πάντρεμα που θυμίζει βιομηχανική διακόσμηση.

9Φαντάσου έναν καθρέφτη με πλαίσιο από άγριες ξύλινες τάβλες, με δύο σφιγκτήρες εκατέρωθεν και μια χοντρή αλυσίδα στο κάτω μέρος. Θα ταίριαζε υπέροχα στην είσοδο ενός λοφτ. Ή έναν στρογγυλό καθρέφτη που αγκαλιάζεται από στρογγυλά κομμάτια μέταλλου σχηματίζοντας μια κόγχη ματιού. Πανύψηλα κηροπήγια από παξιμάδια και μεταλλικές βέργες. Φωτιστικά από φυσητό γυαλί, ρετρό δαντελένια καπέλα, συχνά περιτριγυρίζονται από πέτρες δεμένες με σπάγκο, που θυμίζουν την τεχνική μακραμέ.

Όμορφες κατασκευές από τον Γιώργο Τσακίρη και τον Φώτη Μανδατζή, που αποδεικνύουν ότι η φαντασία είναι η πιο ισχυρή κινητήριος δύναμη! Αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε κι έτσι να δείτε από κοντά τον όμορφο χώρο της γκαλερί.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου και τα έργα διατίθενται προς πώληση.

Γκαλερί «Λόλα Νικολάου», Τσιμισκή 52.

γράφει η Τατιάνα Χριστιανούδη