Λίμνη Σκρα ή αλλιώς η «Γαλάζια λίμνη» της Ελλάδας

Written by

Τη λίμνη Σκρα την κρυφή γαλάζια λίμνη της Ελλάδας, για επαγγελματικούς λόγους επισκέφτηκε  ο γνωστός φωτογράφος Σάκης Χασαπέτης. Στα βόρεια σύνορα της χώρας και σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη του Κιλκίς. Μια λίμνη με χαρακτηριστικά σμαραγδένια νερά και καταρράκτες, «βουτηγμένη» μέσα στο πράσινο και «λουσμένη» στο φως του ήλιου.

Ο λόγος για τη μικρή λίμνη Σκρα ή αλλιώς «Γαλάζια λίμνη», που οφείλει το χρώμα της στους απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της.

Λίμνη Σκρα η σμαραγδένια λίμνη

Το μαργαριτάρι αυτό της βορείου Ελλάδος σχηματίζεται από δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου. Τα μικρά ρυάκια που τρέχουν μαζί, καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα. Το όνομα τους το πήρανε από το χωριό Σκρα, που βρίσκεται στα βόρεια.

Οι καταρράκτες του Σκρα με τους χαρακτηριστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα κρυστάλλινα νερά στο σημείο που  πέφτουν δημιουργούν τη λίμνη. Το βάθος της είναι περίπου τα τέσσερα μέτρα.

Οι εικόνες  μιλάνε από μόνες τους.

Η απαράμιλλη ομορφιά της προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη. Δελεάζει και προσκαλεί για μια  αναζωογονητική και δροσιστική βουτιά.  Αν είστε τολμηροί μπορείτε να την κάνετε από το σκοινί με κόμπους που κρέμεται από ένα δέντρο.

cityculture.gr*/ Λίμνη Σκρα / Σάκης Χασαπέτης

*Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Σάκη Χασαπέτη για το υπέροχο υλικό που μας έστειλε και μας έκανε έστω και για λίγο να ταξιδέψουμε μαζί του στην πανέμορφή αυτή λίμνη