Λυρικοί Απέλπιδοι Έρωτες με Β. Καραγιάννη στο Μουσείο Μπουμπουλίνας

Written by

Καθώς ακούς για Μπουμπουλίνα το μόνο που δεν σου έρχεται στη σκέψη είναι έρωτες και μάλιστα και λυρικοί και απέλπιδες. Όμως στις Σπέτσες όλα μπορούν να συνδυαστούν. Προπάντων όταν όλα αυτά τα ωραία διεξάγονται σε ένα από τα πιο ιστορικά μουσεία. Και βέβαια τι πιο ωραίο όταν μπορείς να συνδυάζεις τις διακοπές σου σε ένα πανέμορφο νησί με την παρακολούθηση και ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

10460175_10203812247219986_2503510051195285795_nΤο Μουσείο της Μπουμπουλίνας  για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Πολιτιστικό του  Φεστιβάλ, τα Μπουμπουλίνεια, με πλήθος εκδηλώσεων που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Φέτος έκανε έναρξη με Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ακολούθησαν πλήθος μουσικών, θεατρικών και λογοτεχνικών εκδηλώσεων.

Το Μουσείο, εκτός του πανέμορφου και επιβλητικού αρχοντικού  διαθέτει μια πανέμορφη, βοτσαλωτή  και δροσερή αυλή, τριακοσίων περίπου θέσεων που σε προδιαθέτει για όμορφες και χαλαρωτικές βραδιές.

Ανάμεσα σε αυτές τις εκδηλώσεις επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση με τίτλο «Λυρικοί Απέλπιδες Έρωτες»  τη Δευτέρα 4 Αυγούστου. Συμμετείχαν ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο Βέρθερος του Μασνέ, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη και στο πιάνο ο ταλαντούχος Δημήτρης Γιάκας.

Το πρόγραμμα περιείχε άριες από όπερες των Verdi, Cilea, Mozart, Massenet, Bellini, Donizetti  και Delibes.

10553584_893485110665217_1324970456338310311_nΤη Βασιλική Καραγιάννη είχαμε την τύχη να την απολαύσουμε και άλλες φορές και ήταν ο ισχυρός λόγος που μας οδήγησε στις Σπέτσες για να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Η κ. Καραγιάννη στη Λυρική φέτος συμμετείχε σε ένα ανατρεπτικό ανέβασμα της Νυχτερίδας του Στράους και στον Βέρθερο του Μασνέ. Την απολαύσαμε όμως και σε άλλες της εμφανίσεις όπως στη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Με βαλς, άριες και βιεννέζικες πόλκες» αλλά και στη μαγική παράσταση με φόντο τις φωτισμένες και επιβλητικές  στήλες του Ολυμπίου Διος στην ΄Οπερα Γκρέκα.

΄Οπερα ΓκρέκαΤο καλοκαίρι αυτό, εκτός της εμφάνισής της στο Μουσείο Μπουμπουλίνας, εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο Γύθειο, στην Κεφαλλονιά,  ενώ αυτό το διάστημα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής που διεξάγεται στο μαγευτικό Θέατρο Απόλλων της Σύρου σε ένα γκαλά όπερας  με την Καμεράτα της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή.

Η εμφάνισή της στον κήπο του Μουσείου Μπουμπουλίνας μας μάγεψε. Κάτω από το φεγγάρι, που άρχιζε το γέμισμά του, μας οδήγησε σε μουσικούς, ονειρεμένους δρόμους και καθήλωσε για μια ακόμα φορά το κοινό που την παρακολουθούσε. Όλη η αυλή, γεμάτη αλλά και με όρθιους, απολάμβανε την υψηλή τέχνη και το μεγάλο ταλέντο της. Ιδιαίτερη στιγμή στη βασίλισσα της νύχτας από τον Μαγικό αυλό όπου  η ένταση και το πάθος της μας συνεπήραν. Εξάλλου είναι ένας ρόλος που την έχει χαρακτηρίσει.

Από τις πρόβεςΗ βραδιά έκλεισε και με μια άλλη παρουσία της Λυρικής που ήταν εκεί την μεσόφωνο Ειρήνη Καράγιαννη. Ένα τέλειο κλείσιμο για μια από τις πιο όμορφες βραδιές αυτού του καλοκαιριού.

Μην ξεχνάτε ότι οι εκδηλώσεις του Μουσείου κλείνουν στις 17 Αυγούστου με Κωστή Μαραβέγια.