Μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη στη γειτονιά της Χαριλάου!

Written by

Ξεκινώντας έρευνα για τη σύνταξη μιας βιβλιογραφίας, κατέληξα πρόσφατα να επισκέπτομαι τη μια βιβλιοθήκη μετά την άλλη και να ξεψαχνίζω τα αρχεία τους.

Ακούγοντας τη λέξη βιβλιοθήκη μού ερχόταν στο μυαλό, όπως και στον καθένα μας φαντάζομαι, ένας αυστηρός, συντηρητικός χώρος γεμάτος βιβλία και κρυμμένη σκόνη. Περνώντας όμως από την ανακαινισμένη Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Χαριλάου, ήρθα αντιμέτωπη με μια εντελώς διαφορετική κατάσταση που ανέτρεψε την παραδοσιακή εικόνα του όρου «βιβλιοθήκη». Ένας χώρος μοντέρνος, χαρούμενος, γεμάτος ζωή, που φιλοξενεί άνθρωπους όλων των ηλικιών: μωρά, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, μεσήλικες! Σκέφτηκα πως αυτή θα πρέπει να είναι η εικόνα των βιβλιοθηκών του Μέλλοντος…

311170_100882356744227_1125939620_n

Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Χριστίνα Τράπτσιου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η βιβλιοθήκη είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού το οποίο προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης εξυπηρετώντας όχι μόνο άτομα της γειτονιάς αλλά πολίτες απ’όλους τους δήμους.»

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ελεύθερο wifi internet,  2.200 τίτλοι εφημερίδων και περιοδικών από 97 χώρες σε 54 γλώσσες online διαθέσιμες στο κοινό της πόλης, μια πανέμορφη παιδική γωνιά με δροσερά χρώματα και τεχνητό γρασίδι για αφηγήσεις παραμυθιών και τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές λυκείου, μαθήματα σκάκι και stratego, συμβουλευτική γονέων, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που διεξάγονται σε έναν πανέμορφο χώρο, πρόσφατα ανακαινισμένο από το Future Library με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αξίζει να τον επισκεφτείτε!

 

γράφει η Κατερίνα Αλ Σααγιάχ