Ο Αγησίλαγος στο Θέατρο Τ *κριτική

Written by

Τι κοινό έχουν ένα πιάτο ζεστή σουσαμόσουπα, η δίαιτα του Μάκη του ιπποπόταμου, η συνταγή ενός πελεκάνου γιατρού από το Μεξικό, ένα δέντρο που τραγουδάει, το αναψυκτικό της καμήλας με τα δύο μπικίνι και τα γυαλιστερά λουστρίνια του ασβού; Τον κύριο Αγησίλαγο που ένα πρωί απλά…ξύπνησε με μαγουλάδες. Εν συντομία, ο κύριος Αγησίλαγος ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και, νομίζοντας πως γι’ αυτό φταίει η διατροφή του, αποφάσισε να την αλλάξει μπαίνοντας σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος, όπως ο ίδιος νόμιζε. «Κίνησε λοιπόν και πάει, ψάχνει ψάχνει…τι θα φάει», όπως λέει και η ιστορία.

Ο μουσικός και συγγραφέας παραμυθιών Δημήτρης Μπασλάμ, γνωστός από τον υπέροχο “Γαργαληστή”, μας χαρίζει ένα κείμενο πολύ “νόστιμο” που δίνει στους μικρούς φίλους το μήνυμα της ισορροπημένης διατροφής. Τα παιδιά που αποκτούν υγιείς διατροφικές συνήθειες τείνουν να τις διατηρήσουν σε όλη τους τη ζωή. Πόσο πιο ευχάριστο είναι να ακούμε από τον κύριο Αγησίλαγο “δε διάλεγε, μα έβαζε στο καρότσι, δεν έκανε διακρίσεις, ούτε’είχε προτιμήσεις!…Θα φτιάξω φαγητά, θα φτιάξω και γλυκά, θα φτιάξω ποικιλίες με διάφορα υλικά” παρά να κυνηγάμε τα παιδιά μας για να “φάνε από όλα”.

Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη παράσταση με κούκλες, ηθοποιούς και ζωντανή μουσική που χαρίζει άφθονο γέλιο στους μικρούς φίλους.

Το θέατρο Τ είναι ένας καινούργιος ζεστός χώρος (από το 2014), με λίγες άνετες θέσεις.

Οι ηθοποιοί Νανά Παπαγαβριήλ, ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ιδίως ο υπέροχος Σταύρος Ευκολίδης εμψυχώνουν και συνδιαλέγονται με τις επιτραπέζιες κούκλες που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η Δήμητρα Γιοβάνη. Ιδιαίτερη αξία δίνει η ζωντανή μουσική  του Μπασλάμ εκτελεσμένη από τους Αθηνόδωρο Καρκαφίρη και Ανθή Κύρκου που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση. Η σκηνή που πετάν ντομάτες στον κύριο Αγησίλαγο είναι ξεκαρδιστική! Οι χορογραφίες του Δημήτρη Σωτηρίου προσφέρουν μια αρμονική πινελιά στο συνολικό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη παράσταση με κούκλες, ηθοποιούς και ζωντανή μουσική που χαρίζει άφθονο γέλιο στους μικρούς φίλους.

Ο ΑΓΗΣΙΛΑΓΟΣ
θέατρο Τ
του Δημήτρη Μπασλάμ

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ
Χορογραφίες: Δημήτρης Σωτηρίου
Κούκλες – Σκηνικά: Δήμητρα Γιοβάνη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κέλλυ Εφραιμίδου
Κοστούμια: Νίκος Δάλλας
Ερμηνεία – Εμψύχωση: Νανά Παπαγαβριήλ – Σταύρος Ευκολίδης – Ηλίας Παπαδόπουλος
Μουσικοί: Αθηνόδωρος Καρκαφίρης – Ανθή Κύρκου

cityculture.gr/ γράφει η Αλεξάνδρα Τσουκάτου  Ψυχολόγος-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια- Μαμά!